OLS isännöi Herculesia tiistaina Oulun derbyssä, molempien joukkueiden palatessa tositoimiin kahden viikon ansaitun kesätauon jälkeen. Aiempi derby pelattiin äitienpäivänä, jolloin José Amat ratkaisi 1–0-voiton Herculesille 39. minuutilla.

Ennen kesätaukoa pelatuissa otteluissa OLS kävi ensin lauantaina 14.7. pettymässä Pietarsaaressa 2–0-tuloksella hyvävireistä JBK:ta vastaan, kun Hercules puolestaan lähti Castrénilta kesätauolle hyvissä tunnelmissa sunnuntai-illan Närpes Kraftia vastaan pelatun 7–0-murskauksen päätteeksi.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet 13 ottelua koko kauden 22:sta pelistä. OLSin saldo on viisi voittoa, kolme tasapeliä ja viisi tappiota, eli pisteitä on kasassa 18, joka oikeuttaa sarjataulukossa seitsemänteen sijaan.

Hercules on sarjassa toisena 27 pisteellä, yhdeksällä voitolla ja neljällä tappiolla. Sarjan kärjessä on GBK 29 pisteellä, ja kokkolalaiset pelaavatkin tiistaina samaan aikaan Herculesin kanssa JBK:ta vastaan, eli huomenna selviää meneekö Kakkosen C-lohkon kärjen järjestys uusiksi.

Hercules-pelaajista Ville Seppä, Alain Pecharroman ja Mikel Gurrutxaga kävivät loman aikana kulttuurimatkalla Tallinnassa, jossa ohjelmaan oli kuulunut rannalla paistattelua, vanhaan kaupunkiin tutustumista ja treenaamista.

– Akut on ladattu täyteen ja ollaan valmistauduttu hyvin tulevaan derbyyn. Yhdessä päivä kerrallaan, niin saavutetaan tavoitteemme, Seppä kertoo.

Päävalmentaja Ismael Díaz sanoo myös, että lomaviikko auttoi joukkuetta palautumaan kauden ensimmäisellä puoliskolla tehdystä kovasta työstä, ja terveystilanne näyttääkin nyt hyvältä. Jerome Ogbuefi on ainut, joka ei ole voinut harjoitella vielä suunnitellusti.

– OLS on laadukas joukkue, joka on pelannut tähän saakka hyvän kauden. Heidän suurin vahvuutensa on joukkueena pelaaminen. He hyökkäävät ja puolustavat koko joukkueen voimin, ja eivät anna kenellekään helppoja voittoja, Díaz sanoo.

Díazin mukaan derbyt eivät ole normaaleja pelejä, sillä tunteet vaikuttavat pelaajien motivaatioon, ja niitä täytyy pystyä kontrolloimaan ja olemaan täsmällisiä omassa pelissä.

Viime viikot ovat olleet trooppisia myös Oulussa, vaikuttaako se taktiikkaan tai valmistautumiseen?

– Pyrimme tekemään harjoituksista lyhkäisiä ja mukavia, jottei kuumuus vaikuttaisi harjoitteiden intensiteettiin ja keskittymiseen. Tällaisilla säillä harjoituksien rytmi on avain hyvään tekemiseen. Myös tiistain derbyn ajaksi on luvattu samanlaista säätä (toim. huom. Ilmatieteen laitos lupailee leppoisaa +30° ja länsituulta 1 m/s), Díaz kertoo sään ja jalkapallon suhteesta.

OLSin eniten maaleja tehneet pelaajat ovat Titi Essomba ja Aleksi Kylmälä kolmella maalilla mieheen. Herculesilta eniten tuulettanut on Paul Obi, joka on merkkauttanut 11 osumaa. Maalipörssiä johtaa GBK:n David Carlsson 13 osumalla.

Tervetuloa seuraamaan kauden toista Oulun derbyä Castrénille klo 18:30 alkaen.