Hercules matkustaa huomenna Vaasaan, jossa klo 15:00 alkavassa ottelussa vastaan tulee VIFK. Joukkueet kohtasivat aiemmin toukokuussa kauden toisessa ottelussa Castrénilla. Tuolloin vaasalaiset hakivat 1–3-vierasvoiton Merhawi Birhanen , Mustafa Makin ja Jeremiah Strengin maalatessa vieraille. Loppuhetken komeasta kavennuksesta vastasi Herculesin José Amat.

Kotijoukkue VIFK on 11 pelatun ottelun (3-2-6) jälkeen sarjataulukossa kymmenentenä, kun puolestaan Hercules on neljäntenä (7-0-4) tasapisteissä kolmantena olevan SJK Akatemian kanssa. Sarjan kärjessä GBK:lla ja KuFu-98:lla on 23 pistettä, joten kauden loppupuolikkaasta on odotettavissa äärimmäisen tiukka taistelu himoitusta nousukarsijan paikasta.

Molemmat joukkueet pelasivat viime viikon sunnuntaina: Hercules jouttui pettymään Seinäjoella OmaSp Stadionilla SJK Akatemiaa vastaan lukemin 4–2. Samaan aikaan VIFK pelasi kotonaan Elisa Stadionilla pietarsaarelaista JBK:ta vastaan, häviten 0–3.

VIFK on hävinnyt viimeisestä pelaamastaan viidestä ottelusta neljä ja pelannut yhden tasan. Hercules oli ennen viime sunnuntain SJK-tappiota voittanut neljä edellistä peliään.

Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz muistelee kauden ensimmäistä kotiottelua, jossa vastassa oli juuri VIFK:

– Ensimmäisessä pelissä heitä vastaan olimme ehtineet työskennellä yhdessä vasta puolitoista kuukautta, joten luulen että olemme kehittyneet siitä valtavasti.

Díaz sanoo, että he ovat harjoitelleet Hercules-pelitavan niitä osa-alueita, joista on hyötyä vaikeaa ja vastahyökkäyksiin panostavaa joukkuetta vastaan.

– VIFK on joukkue, joka pelaa todella hyvin vastahyökkäykset. Meidän täytyy olla tarkkana omien hyökkäyksiemme kanssa, ja pyrkiä aina päättämään ne laukauksiin, jottei meitä yllätetä huonosti sijoittuneina.

Herculesin terveystilanne ei ole vieläkään paras mahdollinen, sillä José Amat ja Sami Karjalainen eivät ole pystyneet harjoittelemaan koko viikolla. Kalim Amokachi ja Jerome Ogbuefi eivät ole vielä toipuneet heidän polvivammoista. Nathan Ibeh aloitti harjoittelemaan pitkähkön poissaolon jälkeen, mutta ei ole vielä valmis peliin.

VIFK–Hercules lauantaina 7.7. klo 15:00 – VIFK:lle tarjolla ylösnousu putoamispeikon hampaista ja Herculesille paikka auringosta.