Isännät esittivät OmaSp Stadionilla kovahkoja otteita heti ottelun alusta lähtien, ja etenkin Herculesin ketterä kärki Paul Obi sai lukuisia kolhuja jo ensi minuuteilla siihen tahtiin, että kentälle tarvittiin huoltojoukkoja. SJK:n Daniel O’Brien saikin katsella keltaista korttia reilun kymmenen minuutin jälkeen.

13. minuutilla Obi luki hyvin peliä ja riisti pallon SJK:n kenttäpuoliskolla tökkäämällä pallon Nazim Amokachille. Amokachilta yksi kosketus ja hyvin ajoitettu syöttö löysi toppareiden väliin viuhahtaneen Obin, jonka jälkeen SJK:n Arttu Aromaa sai todistaa Obin henkilökohtaista osaamista kiusallisen läheltä. 0–1.

Reilu kymmenen minuuttia avausmaalista Herculesin kommunikaatio omalla kenttäpuoliskolla petti: SJK Akatemiaan FC Hongasta tammikuussa siirtynyt 17-vuotias Maximo Tolonen haistoi alaspäin pelatun syötön, ja pelasi oivallisesti pallon Joonas Lepistölle, jonka puolivolley ohitti Hercules-maalivahdin Ville Sepän.

Vain kaksi minuuttia SJK:n tasoituksesta ja kotijoukkue iski toistamiseen. Seinäjokilaiset purkivat omalta kenttäpuoliskolta paineen pitkällä pallolla, jonka Tolonen nappasi puolen kentän kohdalla, ja Mikel Gurrutxagan estelystä huolimatta Tolonen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä vasemmalla jalallaan SJK:n 2–1-johtoon 26. minuutin kohdalla.

Taas pelikello ehti raksuttaa vajaa kymmenen minuuttia, kun Obi tarjoili taikatemppujaan: Joshua Jullvé pelasi pallon vasempaan laitaan puolen kentän kohdalle, jossa Obi neppasi pallon ensimmäisen vastaantulleen SJK:n pelaajan yli. Obi jatkoi täydessä vauhdissa kotijoukkueen rangaistusalueelle, puijasi SJK:n topparit ja pallo oikeaan alakulmaan. 2–2.

Toisella puoliajalla keskiviikkoinen Tampere United -ottelu alkoi näkymään Hercules-pelaajissa, eikä jalat enää liikkuneet tarpeeksi vauhdilla.

70. minuutilla vain viisi minuuttia aiemmin sisään tullut – SJK Akatemian paras maalintekijä kuudella osumalla – Sami Viljanen väläytti osaamistaan. Pallo kimposi Karam Hadhoudin syötönkatkoyrityksestä takaisin Viljaselle, joka pujahti Herculesin toppareiden välistä ja viimeisteli kliinisesti oikeaan alakulmaan 3–2.

Hercules pyrki tasoittamaan pelin hyökkäämällä koko joukkueen voimin, mutta lopullisen sinetin otteluun löi Aleksi Pöntinen, joka viimeisteli vastahyökkäyksestä loppulukemiksi 4–2.

Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz sanoo olevansa tyytyväinen suojattiensa otteisiin. Prässipeli toimi hyvin ja Hercules pystyi pitämään palloa enemmän kuin vastustaja. SJK Akatemia onnistui aiheuttamaan vastahyökkäyksillään vahinkoa Hercules-puolustukselle, ja valitettavasti ensimmäinen SJK-osuma tuli helposta oman pään virheestä.

Hercules on sarjataulukossa neljäntenä 21 pisteellä. Kärjessä GBK ja KuFu-98 vain kaksi pistettä edellä.

Seuraava ottelu lauantaina 7.7. Vaasassa VIFKiä vastaan klo 15:00.

Tue Herculesin matkaa.