Hercules kohtaa lauantaina 2.6. iisalmelaisen PK-37:n Sankariniemen luonnonnurmella. Ottelu on molemmille joukkueille kauden seitsemäs peli, Herculesin ollessa sarjataulukossa kaksi pykälää ylempänä sijalla kuusi yhdeksällä pisteellä. Iisalmelaiset ovat keränneet kahdella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kolmella tappiolla seitsemän pistettä.

Viime viikon lauantaina Hercules joutui nöyrtymään kotiluolassaan Castrénilla sarjakärki TPV:lle 0–3-lukemin, ja tulevan ottelun isäntä PK-37 taipui Pietarsaaressa JBK:ta vastaan 1–0-tappioon.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa, joista ensimmäinen päättyi toukokuussa Iisalmessa maalittomaan tasapeliin, mutta elokuussa Hercules löylyytti kotonaan 4–1-tuloksella kauden päätteeksi kahdeksanneksi sijoittunutta PK-37:ää.

Kotijoukkueen päävalmentaja Lasse Vornanen sanoo, että joukkueen pelit ovat sujuneet kohtalaisesti, vaikkakin muutama ottelu olisi voinut kääntyä iisalmelaisten eduksi.

– Ei voi olla erityisen pettynytkään. Ei se auta kuin jatkaa. Onneksi päästään pois muovilta, joka ei ole oikea jalkapalloalusta, Vornanen sanoo.

PK-37-päävalmentaja Vornanen odottaa tiukkaa ottelua, mutta ei lähde tarkemmin analysoimaan, mitä kotijoukkue Herculesista tietää tai odottaa.

Minimitavoite PK-37:lle on säilyttää sarjapaikka, mutta päävalmentaja sanoo, että tarkoituksena olisi myös parantaa viime kauden kahdeksatta sijoitusta.

– Meillä on puhdas kotisaldo, toivottavasti se jatkuu. Ei ole montaa joukkuetta, jotka nurmella pelaavat, Vornanen sanoo kysyttäessä onko luonnonnurmella pelaaminen etu heille.

Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz odottaa myös kovaa ottelua, sillä hänkin tietää että PK-37 on vahva kotijoukkue.

– Yritämme olla ensimmäiset, jotka menestyvät heidän kentällään.

Díaz kertoo, että joukkue on jatkanut tällä viikolla hyökkäyspelin hiomista, erityisesti huomiota on kiinnitetty pallonhallintavaiheisiin hyökkäysalueella, ja viime viikon TPV-tappiopelissä tapahtuneisiin virheisiin.

– Viime pelissä oli monia positiivisia asioita, mutta olemme kaukana vielä parhaastamme. Luonnollisesti kun pelaa vahvaa ja hyvää joukkuetta vastaan, kuten TPV, niin virheistä joutuu maksamaan kovan hinnan, Díaz sanoo.

Viikko on ollut Díazin mukaan harjoituksellisesti hyvä, vaikka valitettavasti aika monella pelaajalla on ollut pientä loukkaantumista ja sairastelua sekä valmistujaisjuhlan vuoksi Valtteri Kovalainen on sivussa huomisesta ottelusta.

– Jatkamme kasvamista joukkueena ja olemme viettäneet taas yhden viikon lisää yhdessä, joten parannamme kollektiivista tekemistä hetki hetkeltä.

PK-37:n paras maalintekijä kolmella osumalla on Samuli Kaasalainen ja Herculesin eniten pommittanut samaisella kolmella maalilla on Paul Obi, joka todennäköisesti on sivussa ottelusta pienen loukkaantumisen vuoksi.

PK-37 – Hercules Sankariniemen luonnonnurmella lauantaina klo 17:00.

Tue matkaamme ja tunnusta väriä! Hercules-fanituotteet saatavilla Herkkushopista.