Herculesin #Mustikkahaaste elokuussa 2020

Arctic International Oy ja Hercules käynnistävät yhdessä ensin Oulun seudulla #Mustikkahaasteen Herkuston ensimmäisenä haastekampanjana. Mustikka alkaa olla Oulun korkeuksilla vähitellen hyvässä kypsyysvaiheessa ja sato näyttää hyvältä. Metsässä köllivistä mustikoista poimitaan vuosittain ainoastaan alle 10 % ja kysyntää maailmalla suomalaiselle mustikalle olisi huomattavasti tarjontaa enemmän.

Tämän vuoksi Hercules otti yhteyttä Oulun seudullekin ostopisteitä perustaneeseen Arctic International Oy:hyn. Herculesin, Tervarit Junioreiden, Ajax Sarkkirannan, Haukiputaan Pallon, Ponkilan Panttereiden ja Limingan PalloKarhujen seurayhteisössä on tuhansittain potentiaalisia poimijoita. Hercules kumppaneineen haastaakin kaikki oman seurayhteisön jäsenet mustikkametsään sen yhden ylimääräisen kerran ja myymään vähintään yhden kilon (noin 1,4 litraa) Arctic International Oy:n ostopisteissä. Päheet tyypit myyvät ämpärillisen vähintään. Poimijat voivat pitää rahat itse tai lahjoittaa ne (tai osan) haluamalleen joukkueelle. Jokaisesta myydystä kilosta Arctic International Oy maksaa joka tapauksessa 0,15 € poimijan joukkueelle. Kuka tahansa voi poimia joukkueelle, pelaaja, pelaajan sisarukset, mummi, kummisetä tai pelaajan kaverit. Kaikki käy!

Hercules kumppaneineen haastaakin kaikki oman seurayhteisön jäsenet mustikkametsään sen yhden ylimääräisen kerran ja myymään vähintään yhden kilon (noin 1,4 litraa) Arctic International Oy:n ostopisteissä.

Herculesin ja HauPan edustusjoukkueen pelaajat näyttävät mallia

Onko edustusjoukkueen pelaajat marjanpoimijoita vai miehiä? Vai marjanpoimijamiehiä? Olimme mukana, kun Hercules-legenda ja nykyinen HauPa-valmentaja / pelaaja Junior Obagbemiro ja Herculesin edustuksen ja Tervarit Junioreiden B-joukkueessa pelaava Aki Korpilahti sekä Herculesin edustuksen Onni Heikkinen kävivät tekemässä lyhyen mustikkaretken Oulun lähimetsissä. Jos mustikoiden kerääminen onnistuu ”etelän hedelmiltä” (Akihan on Kempeleestä!), niin mikseivät muutkin siihen kykene! Katso poikien suoritus oheisesta videosta.

Kaikki mukaan poimimaan!

Hyvän mustikkapaikan kohdalle sattuessa ämpärillisen kerää normipoimija noin tunnissa. Yhteen kiloon ei kovin kauaa aikaa kulu. Kun marjat on poimittu, kiikuta saaliisi Marjex:n ostotelttapaikalle (Oulu, Kempele, Kiiminki, Muhos, katso tarkemmat ostopaikkojen osoitteet tästä, avoinna iltaisin klo 16-20) ja muista täyttää ostopisteellä olevaan #Mustikkahaaste -listaan, minkä joukkueen edestä olet poiminut. Voit pitää itse koko myyntihinnan tai sitten voit halutessasi ostopisteellä lahjoittaa haluamasi osan jollekin joukkueelle.

Koko seurayhteisön lähipiirissä on arviolta noin 40 000 ihmistä, ja mukana on varmasti myös hirmupoimijaisovanhempia. Olemme asettaneet seurayhteisön tavoitteeksi 2 500 mustikkakilon saamisen (1 kilo/lisenssipelaaja). Nyt kaikki metsään! Marjoista saatavan tulon lisäksi marjastus on oivaa hyötyliikuntaa ja lisäksi metsässä ajan viettämisellä on monia muitakin merkittäviä terveysvaikutuksia. Jo 15 minuuttia metsässä vähentää stressiä ja alentaa verenpainetta.

Mikä seurayhteisön joukkue on paras mustikka-agitaattoripoimija? 500 € bonus parhaalle joukkueelle!

Acrtic International Oy:n toimitusjohtaja Janne Naapanki otti Herculesin Herkuston yhteydenoton ilolla vastaan. ”Toivottavasti seurojen ihmiset innostuvat haasteen myötä marjastamaan enemmän ja yhdessä”, Naapanki toivoo. ”Hieno ajatus kaiken kaikkiaan, ja jos saamme tästä hyviä kokemuksia, niin miksei tätä samaa toimintamallia voitaisi viedä eri puolelle Suomea”, hän pohtii. ”Meille on nyt tuloillaan Thaimaalaisia poimijoita, tosin aikataulut ovat vielä hieman avoinna. Joka tapauksessa tarvitsemme kaiken avun suomalaisilta poimijoilta, mitä vain on mahdollista saada. Toivon Herculesin seurayhteisöltä vahvaa panosta ja esimerkkiä koko Suomelle”, Naapanki toteaa.

Haaste käynnistyy tänään (7.8.2020) ja kestää elokuun 2020 loppuun saakka. Mikä joukkue on Mustikkahaasteen 2020 voittaja? Se joukkue, jolle on eniten kerätty mustikoita kuun loppuun mennessä, palkitaan 500 € lisäbonuksella Arctic International Oy:n toimesta.

Mustikkaan siis kaikki ja laittakaa somen kautta painetta muille joukkueille: #Mustikkahaaste #JSHercules #PoimiEdesKilo #omajoukkue