Viime lauantaina 2-4 (1-2) kotitappioon SJK Akatemian kakkosjoukkuetta vastaan taipunut JS Herculeksen edustusjoukkue matkaa tänään sunnuntaina Kokkolan keskuskentälle. Kautensa kolmella voitolla avannut GBK toimii isäntänä kello 16.00 käynnistyvässä kamppailussa.

Herkun tappiopeli seinäjokelaisia vastaan oli varsin kaksijakoinen. Joukkue kykeni ajoittain rakentamaan peliä mallikkaasti ja loi hyvän tukun maalintekotilanteita kahden täysosumansa lisäksi, mutta loukkaantumisten vuoksi siipirikkoinen puolustuslinja oli pahoissa vaikeuksissa aktiivisen vastustajansa kanssa. Sunnuntain otteluun lähdettäessä Herkun täytyy kyetä nähtyä tasapainoisempaan esitykseen täydet 90 minuuttia.

Usealla ulkomaalaisvahvistuksella rivejään vankistanut GBK on ollut vakuuttava jo sarjan alkumetreillä, joten ei ole vaikeaa povata kokkolalaisia mukaan Ykkösen nousutaistoon lohkonsa kärkisijoilta. Viime kaudella Herculesta vastaan JBK:n paidassa vaarallisuutensa näyttänyt Jasper Chibueze Uwaegbulam sekä suomalaisille jalkapallon seuraajille erittäin tutun Luiz Antonion poika Luigi Moraes ovat pöllyttäneet vastustajiensa verkkoa jo kuusi kertaa kolmessa ottelussa, joten punamustien puolustuslinjalla riittää haasteita mieliäkseen nollata isäntien hyökkäystehot.

Herculeksen vastuuvalmentaja Conor Edwardsilla on riittänyt viime viikkoina pohdiskeltavaa miettiessään toimivaa miehitystä, sillä joukkueen alkukautta ovat riivanneet useammat loukkaantumiset sekä sairastelut. Niiden vuoksi Herkun kokoonpanoon on jouduttu käytännössä jokaiseen otteluun tekemään merkittäviä muutoksia. Sunnuntainakaan Edwardsilla ei ole käytössään täyttä 18 pelaajan listaa, mutta ensi viikon aikana useamman sivussa olleen pelaajan pitäisi tehdä paluu treenikentälle ja sen kautta takaisin kokoonpanoon.