JS Herculeksen tie Suomen Cupissa kaudella 2024 katkesi jo ensimmäiseen esteeseen. 3.kierroksen arpa toi vastaan AC Oulun reservijoukkue AC Oulu/OLS:n, jonka peräsimessä toimii useita kausia Herkunkin vastuuvalmentajana hyvää työtä tehnyt Mikko Isokangas. Sarjatasoa ylempänä pelaava OLS vei keskiviikkoiltana Heinäpään jalkapallohallissa pelatun ottelun maalein 4-0 (3-0).

AC Oulu/OLS aloitti ottelun erittäin vahvalla prässipelillä, joka vei kotijoukkueelta ajan sekä tilan. Herculeksen puolustuslinja oli ensimmäiset 30 minuuttia todellisessa helteessä ja vieraat karkasivat jo 26.minuutilla kolmen maalin karkumatkalle. OLS:n puolustuksen herra ja hidalgo oli jälleen kerran kaiken nähnyt ja kokenut Rafinha, joka katkoi varmasti sekä avasi peliä millintarkoilla syötöillään.

Hercules vaihtoi kenttäryhmitystään avausjakson loppupuolella ja pääsi sen myötä paremmin kiinni otteluun. Lähimpänä maalintekoa oli vaihdosta sisään tullut Vertti Korkala, jonka 18 metristä lähtenyt vapaapotku jysähti voimalla ylähirteen.

  • Vastustajamme oli erittäin kova. Teimme peluutukseemme joitain muutoksia sitten lauantain Kraft-ottelun, yritimme olla aggressiivisia ja asettaa heidät paineen alle, mutta valitettavasti emme siinä onnistuneet ja tulos ei valehtele. AC Oulu/OLS osoitti olevansa laadukas joukkue, JS Herculeksen vastuuvalmentaja Conor Edwards kehui.

Herculeksen kausi Kakkosessa jatkuu jo lauantaina, jolloin on vuorossa kevään ensimmäinen vierasreissu. Rantatie vie oululaiset Pietarsaaren Tellus-halliin, jossa isäntänä toimii JBK. Pietarsaarelaiset avasivat kautensa 2-4 vierastappiolla Kuopion Elolle, mutta joukkue sai tiistaina cupissa tärkeän onnistumisen venymällä sarjatasoa ylempänä pelaavaa RoPS:aa vastaan 1-1 tasapeliin ja etenemällä rangaistuspotkukisan kautta jatkoon.

  • Lauantaina on edessä tärkeä peli, sillä kautemme käynnistyi tuloksellisesti heikosti. Uskon, että joukkueemme kykenee nähtyä parempaan ja on valmis tekemään töitä täydet 90 minuuttia. Lähden luottavaisin mielin kohti ottelua: taistelemme vieraskentältä kauden avausvoiton ja kolme tärkeää sarjapistettä, Edwards alleviivasi.

Lauantain ottelu käynnistyy Pietarsaaressa kello 16.00. Kamppailusta ei ainakaan näillä näkymin ole luvassa livelähetystä.