Herculeksen edustusjoukkue hoiti sunnuntaina kauden päätösottelunsa kunnialla ja varmisti sarjapaikkansa Kakkoseen kaudelle 2024. Vierasjoukkue VIFK taisteli paikastaan Ykkösen nousukarsintoihin ja oli maalin verran vahvempi, mutta 0-1 (0-0) tappio riitti pitämään paremman maalieron turvin oululaiset Porvoon Futuran yläpuolella lohkojen välisessä vertailussa.

Sunnuntain syystalvisessa säässä myös Herkulla oli omat paikkansa siirtyä johtoon, mutta kauden loppumetreillä joukkueen hyökkäyspeliä vahvistamaan tullut konkari Sami Karjalainen ja Deniz Kocol joutuivat tällä kertaa vetämään lyhyemmän korren Vaasan luottovahti Teemu Muurista vastaan.

Ottelun ainokainen osuma nähtiin 79.minuutilla, kun Shkelqim Xhosa viimeisteli kauden 11.täysosumansa lähietäisyydeltä ohi jälleen mainion ottelun torjuneen Aleksanteri Patrosen. VIFK muutti heti avausosuman jälkeen muotoaan puolustusvoittoisammaksi, sillä tilannetiedot Närpiöstä tiesivät kertoa, että OTP johti omaa otteluaan Kraftia vastaan jo kahdella maalilla, joten VIFK tarvitsi ottelusta täydet kolme pistettä.

Herculeksen kausi oli todella haastava: joukkueen kokoonpanosta tippui jo kauden ensimmäisissä otteluissa loukkaantumisten vuoksi useampi pelaaja ja edellisellä kaudella runkopelaajiin lukeutuneet Onni Heikkinen ja Niklas Haataja joutuivat jättämään hyvästit joukkueelleen kesken kauden siviilipuolen uravalintojensa vuoksi. Elokuussa valmennusvastuun ottanut Aleksi Tanner sai kuitenkin palautettua pelaajistoon uskon omaan osaamiseensa, joka palkittiin uusitulla sarjasopimuksella.

JS Hercules kiittää joukkueensa kannattajia, taustavoimia sekä yhteistyökumppaneita vuodesta 2023. Ensi vuonna pelikentillä nähdään nälkäinen ja vahvempi Hercules, tervetuloa mukaan matkaamme!

JS Herculeksen joukkue kauden 2023 päätösottelun jälkeen