JS Hercules katkaisi lähes kolmen kuukauden mittaiseksi venyneen voitttomien otteluiden sarjansa tasapainoisella esityksellään lauantain iltaottelussa. Castrénin urheilupuiston iltavalaistuksessa pelatussa taistossa Närpes Kraft joutui taipumaan isäntien ottaessa tärkeän 2-0 (2-0) voiton.

Hercules joutui pelaamaan lähes 30 minuuttia vajaalla Simon Thurlingin saatua suhteellisen kevyestä kontaktista ottelun toisen keltaisen korttinsa, mutta hyvin joukkueena pelannut ja puolustanut kotijoukkue osoitti sisukkuutensa pitäen maalinsa puhtaana toisen kerran tälle kaudelle.

  • Tämä oli äärimmäisen tärkeä voitto henkisesti ja toki myös sarjataulukon kannalta. Pelasimme tänään yhtenäisesti joukkueena ja pystyimme toteuttamaan niitä asioita, joita on nyt kolme viikkoa ajettu sisään treenikentällä, Herculeksen vastuuvalmentaja Aleksi Tanner kehui.

Avausjaksolla Hercules hallitsi pelivälinettä ja sai luotua useita maukkaita maalintekotilanteita. Herkku siirtyi jo 7.minuutilla 1-0 johtoon hienosti pelatun syöttökombinaation päätteeksi Christian Bohuin tyylikkäällä viimeistelyllä. Ensimmäisen ottelunsa lähes kahteen vuoteen pelannut Sami Karjalainen siirsi 25 minuuttia myöhemmin isännät rangaistuspotkusta kahden maalin karkumatkalle. Tilannetta edelsi jälleen hyvin rakennettu hyökkäys, jossa mainion ottelun oikealla laidalla pelannut Deniz Kocol nousi sisään boksiin ja hankki joukkueelleen rangaistuspotkun.

  • Kraftin ykkösluokan maalintekotilanteet olivat tänään vähissä. Pystyimme joukkueena rikkomaan vieraiden pelinrakentelua ja loimme itse uhkaa vastustajan maalille. Pelimme menee koko ajan eteenpäin ja uskon, että seuraavassa ottelussa olemme vieläkin vahvempia, Tanner valoi uskoa.

Herculeksen onnistujien lista oli pitkä Kraft-pelin osalta. Nuori puolustuslinja pelasi mainiosti ja Simon Thurling ja Julius Körkkö muodostivat vahvan duon keskikentän keskustassa. Karjalaisen otteista ei paistanut pelaamattomuus; urheilija on pitänyt itsensä hyvässä vireessä.

Voittonsa ansiosta putoajan paikalta ylös kivunnut Herkku pelaa seuraavan kotiottelunsa jo ensi viikon lauantaina eli 9.9. jolloin Castrénille vieraaksi saapuu GBK (Kokkola). Ottelu puhalletaan käyntiin kello 16.00. Tervetuloa kannustamaan Hercules jälleen kotivoittoon!

Deniz Kocol oli lauantaina vahvassa pelivireessä