Kauden 2021 päätteeksi Veikkausliigan portteja kolkutellut Rovaniemen jalkapalloylpeys RoPS saapuu poikkeuksellisesti maanantaina Ouluun vieraisille. Lakkiaisia ja valmistujaisia juhlitaan monissa kodeissa lauantaina, joten tämä selittää poikkeuksellisen pelipäivän.

JS Hercules pelasi edellisen Kakkosen ottelunsa viime perjantaina Vaajakoskella. Myöhäisen kevään vuoksi kovia kokenut luonnonnurmi oli kaukana parhaista päivistään ja kummankaan joukkueen pallollista tekemistä ei helpottanut alkulämmittelyn aikana pelialustaa piiskannut rankka sadekuuro.

Kotijoukkue FCV oli vahva avausjaksolla ja loi prässillään painetta Aleksanteri Patrosen vartioimalle maalille. Yhdet nurmitreenit ennen ottelua alleen saaneet oululaiset selvittivät isäntien paineistuksen kunnialla ja toisella jaksolla Jyri Vääräniemelle avautui parikin paikkaa viedä Hercules johtoon. Ottelun loppunumerot kirjattiin kuitenkin maalittoman tasapelin merkiksi 0-0 ja kumpikaan joukkue ei kärsinyt suurta vääryyttä saadessaan plakkariinsa yhden lisäpisteen.

JS Herculeksen tavoin seitsemän sarjapistettä viidestä pelaamastaan ottelusta kerännyt RoPS aloitti kautensa mainiosti uuden, Porin MuSasta Rovaniemelle saapuneen vastuuvalmentajansa Ville Ulasen käskyttämänä. Nuorella pelaajamateriaalilla operoiva RoPS on hävinnyt kaksi edellistä sarjapeliään rumalla maalierolla 2-7, joten on mielenkiintoista nähdä maanantaina millaisella pelisuunnitelmalla Ulasen johtama vierasjoukkue aloittaa illan kamppailun.

Maanantain ottelun alkuvihellys puhalletaan kello 19.00 ja kaupungin herkullisin kisakahvio grilleineen palvelee yleisöä kello 18.30 alkaen. Pääsyliput otteluun maksavat 8 euroa ja aleryhmiltä (opiskelijat, eläkeläiset, seurayhteisön junioripelaajien vanhemmat) 5 euroa. Alle 12-vuotialle lapsille ja seurayhteisön junioripelaajille JS Hercules tarjoaa kaikkiin kotiotteluihinsa ilmaisen sisäänpääsyn. Tervetuloa!