JS Herculeksen edustusjoukkue varmisti lauantaina Kakkosen C-lohkon päätöskierroksella paikkansa nk. noususarjaan eli ylempään loppusarjaan. Runkosarjan viimeisessä ottelussa kotijoukkue GBK joutui tunnustamaan Herculeksen vahvemmakseen maalein 2-4 (1-1).

Lauantain voitosta erikoisen teki se, että Herkun Elias Suisto joutui katselemaan kahden varoituksen myötä punaista korttia jo 29.minuutilla, joten GBK sai pelata reilut 60 minuuttia yhden miehen ylivoimalla. Tämä ei kuitenkaan muodostunut edes hidasteeksi hurjaan pelivireeseen ulosajon jälkeen itsensä lietsoneelle vierasjoukkueelle.

Loukkaantumisensa jälkeen terävintä tuloskuntoaan hakenut Jyri Vääräniemi oli lauantaina liekeissä. Kolmesti kokkolalaisten maaliverkkoa pöllyttänyt maalitykki palkittiin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana.

  • Jyri oli lauantaina pelissä erittäin hyvin mukana ja viimeisteli hienoja osumia. Olen ylpeä hänen saamastaan parhaan pelaajan palkinnosta. Pelasimme joukkueena taktisesti erittäin hyvää jalkapalloa ja kykenimme luomaan monipuolisilla hyökkäysvariaatioillamme jatkuvasti uhkaa vastustajan puolustukselle, Herculeksen päävalmentaja Peter Ebbe Tønder iloitsi.

Herculeksen U17- YJ-joukkue pelasi perjantaina tärkeän SM-sarjaottelunsa voitollisesti Oulussa ja rasitteena olivat myös useat loukkaantumiset, joten 14 pelaajalla tien päällä ollut edustusjoukkue pystyi pelaamaan limittiensä ylärajoilla. Tønder kehui Aleksanteri Patrosen ja Santeri Ukkolan panosta alakerran henkisinä ja fyysisinä johtajina.

  • Haluan nostaa kokeneemman kalustomme ohessa päivän sankariksi myös juuri 17 vuotta täyttäneen Lauri Tervon. Hän tarjoili kaksi maalisyöttöä, oli hyvin lähellä osua itsekin ja pelasi erittäin fiksua joukkuepeliä. Se oli erittäin vahva esitys, Tønder kehui.

Lauantain täysi pistepotti nosti Herculeksen sarjataulukossa sijalle kolme – OLS:n yläpuolelle. Kauden täydentää kolme noususarjan ottelua, joista ensimmäisenä on vuorossa vieraspeli JJK:ta vastaan. Tuo ottelu puhalletaan käyntiin kello 16.30 Harjun stadionilla.