Tulevana sunnuntaina on tarjolla alempien valtakunnallisten sarjojen jalkapalloromantiikkaa yllin kyllin, kun JS Herculeksen edustusjoukkue ja AC Oulun akatemiajoukkue OLS ottavat toisistaan mittaa Raatin stadionilla iltavalaistuksessa. Ottelun alkuvihellys puhalletaan kello 18.00.

Lukuisissa paikallisotteluissa niin pelaajan kuin valmentajankin roolissa pelitapahtumiin osallistunut Herkun vastuuvalmentaja Peter Ebbe Tønder ei halua asettaa pelaajilleen liian isoja paineita ennen ottelua, vaikka tämän ottelun voittaja saa kulkea tulevan talvikauden ainakin ylin nappi auki tuulisella Rotuaarilla.

  • Paikallisotteluissa on aina toki oma erikoislatauksensa, mutta minun papereissani se on kuitenkin vain yksi peli 22 ottelun perussarjassa. Toki ottelun voittaja varmistanee paikkansa neljän joukkueen ylempään loppusarjaan, joten se lisää panoksia sunnuntain otteluun. Tanskassa derbyillä on oma paikkansa jalkapallon ystävien sydämissä ja olen ollut sekä pelaajana että valmentajana mukana sellaisissa paikallisotteluissa, joissa katsomoissa oli tuhansia katsojia ja tunnelma stadionin katossa; sitä minä olen kaivannut katsomoihin näinä vuosina, jotka olen ehtinyt Oulussa asua, Tønder kertoo

Kakkosen C-lohkon nousija lienee kuitenkin jo selvillä ennen loppusarjaa, sillä läpi kauden vakuuttavasti pelannut JJK (Jyväskylä) on repinyt kakkosena olevaan Vaasan IFK:n peräti 12 pisteen etumatkan, kun kautta on näiden osalta pelaamatta yhteensä viisi kierrosta. OLS ja Hercules ovat sarjassa sijoilla 3. ja 4. 33 sarjapisteellään. Lohkossa viidentenä oleva Närpes Krat väijyy vain pisteen takaa-ajomatkalla.

  • Tämä kausi on ollut meille erittäin haastellinen, jos tarkastellaan koko yhdeksän kuukauden matkaamme yhdessä. Olemme kuitenkin kyenneet kehittämään pelaamistamme kauden aikana ja olemme onnistuneet ajamaan sisään miesten valtakunnalliselle tasolle lähes kymmenen uutta peluria, joista osa on ollut jo syyskierroksella isossa roolissa. Olen ylpeä tästä joukkueesta ja uskon, että seuralla on ensi kauteen lähdettäessä helpompi tilanne pelaajiston suhteen, sillä tiedän, että junioripolultamme on tulossa uusia, lahjakkaita pelaajia taistelemaan jo talvikaudella peliajasta, Tønder kehuu.

Normaalihintaiset pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmille 5 euroa. Kaikilla Herculeksen seurayhteisön junioreilla on otteluun ilmainen sisäänpääsy ja pelaajien vanhemmat sekä huoltajat pääsevät sisään 5 euron pääsymaksulla. Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi!