Kauden 18 pelaamaansa ottelua Kakkosen C-lohkossa tappioitta selvittänyt Jyväskylän JJK matkaa lauantaina Ouluun Herculeksen vieraaksi. Lohkoa selkeällä yhdeksän pisteen marginaalilla johtava JJK on kärsinyt edellisen pistemenetyksensä yli kaksi kuukautta sitten, kun heinäkuun alussa Rovaniemen Palloseura venyi kotistadionillaan 2-2 tasapeliin.

Herkun vire on ollut elo-syyskuun peleissä ja keleissä duurivoittoinen. Oululaiset ovat keränneet edellisistä viidestä pelaamastaan ottelusta 10 pistettä ja taistelee vielä jopa lohkon kakkossijasta VIFK:n kanssa; tosin riippuen paljon lauantain lopputuloksesta. Viime sunnuntaina Hercules haki puhtaan 3-0 (1-0) voiton Kajaanista Hakan vieraana, jolloin maalinteossa onnistuivat Kaapo Lepojärvi, Vertti Korkala ja hänen loukkaantumisensa myötä ottelun loppuhetkillä kenttäpelaajaksi sisään vaihdettu kakkosvahti Aki Peltokorpi, joka karkasi keskialueelta läpiajoon ja viimeisteli ottelun loppulukemat kylmänviileällä nostolla yli vastaan tulleen maalivahdin.

Hercules pelaa kauden viimeisiä otteluita Peter Ebbe Tønderin alaisuudessa. Tønder ilmoitti julkisuuteen tällä viikolla vetäytyvänsä sivuun ainakin vuodeksi kenttätason valmennustehtävistä ja keskittyy jatkossa valmentajien koulutustehtäviinsä Tanskan jalkapalloliiton palkkalistoilla. Herkku janoaa makeaa revanssia juhannusviikon vierastappiosta Jyväskylässä, jolloin JJK kykeni viemään oululaisilta kaikki aseet heidän hyökkäypelistään.

Lauantaina Herculeksen kokoonpanosta varmuudella sivussa ovat U17 SM-sarjan vieraspeliin matkaavat Kasper Rauma, Eevert Sainila ja Lauri Tervo. Kajaanissa tällejä saaneiden Iikka Hirvilammen, Vertti Korkalan ja Kaapo Lepojärven pelikunto on vielä pieni kysymysmerkki. Herkun pelaajisto on kuitenkin jo useita kertoja kauden kuluessa kyennyt venymään hyviin esityksiin useista loukkaantumisista huolimatta, joten kentällä nähtäneen motivoitunut ja nälkäinen joukkue.

Lauantain kamppailu puhalletaan käyntiin kello 18.00 Castrénin urheilupuistossa. Kaikilla seurayhteisön junioreilla on otteluun vapaa sisäänpääsy ja junnujen vanhemmille lippu kustantaa vain 5 euroa. Tervetuloa kannustamaan Hercules yllätysvoittoon tummenevassa syysillassa!