JS Herculeksen edustusjoukkueen kanssa hyvää tulosta läpi kauden tehnyt vastuuvalmentaja Peter Ebbe Tønderia ei nähdä Herkun penkin päässä kaudella 2023. Kokeneen tanskalaisluotsin lähtöön ei liity suurta dramatiikkaa, sillä Tønder oli ilmoittanut pelaajistolle sapattivuodestaan jo hyvissä ajoin ennen kauden 2022 loppuhuipennusta.

  • Tämä koko vuosi on ollut erittäin haastava niin minulle, pelaajille kuin seurallekin. Vaihtuvuus pelaajistossa oli erittäin suuri talvikauden aikana ja saimme kokoonpanomme kasaan vasta huhtikuussa. Olemme joutuneet taistelemaan läpi kauden lukuisten loukkaantumisten ja sairastumisten aiheuttamien poissaolojen kanssa ja kokoonpano on elänyt käytännössä jokaisessa ottelussa, Tønder huokaa.
  • Seuran edustusjoukkueen punaisena lankana toimii seurayhteisön juniorien ja nuorten pelaajien nostaminen miesten valtakunnalliselle tasolle. Ajoin sisään jo talvikaudella useita nuoria pelaajia, joilla oli hyvin vähän kokemusta tältä sarjatasolta. Keskityimme talvikauden henkilökohtaisten taitojen harjoitteluun ja pääsimme pureutumaan pelitapaamme vasta sarjan kynnyksellä.
  • Halusin kokeilla joukkueeni kanssa tanskalaista tyyliä harjoitella ja pelata jalkapalloa ja luoda myös pelitavastamme yleisön viihdyttävän. Pelaajisto otti tämän erittäin hyvin vastaan ja toimimme yhtenäisen ryhmänä. Valitettavasti viikosta toiseen muuttuneen kokoonpanomme vuoksi prosessi jäi osittain kesken.
  • Haluan kiittää koko sydämestäni tukenani ollutta taustaryhmää (apuvalmentajat,huolto, joukkueenjohto), jotka ovat luoneet yhdessä pelaajiemme kanssa sellaisen työympäristön, joka tukee harjoittelua ja joukkuehenkeä: uskon ja toivon, että olemme voineet luottaa toisiimme ja tehdä yhteistyötä jalkapallon hyväksi.

Peter Tønder ei kuitenkaan ole vielä hylkäämässä jalkapalloa, sillä hänen työnsä Tanskan jalkapalloliiton kouluttajana jatkuu. Hänen vastuullaan on kouluttaa uusia valmentajia ja sytyttää heihin se intohimo hienoa lajia kohtaan, jota hän itse on kantanut sisällään vuosikymmeniä.

  • Tämä saattoi olla viimeinen pestini päävalmentaja, mutta en halua sanoa vielä lopullisia hyvästejä kentällä tehtävälle valmennustyölle. Aion jatkossakin seurata tiiviisti Oulun alueen joukkueiden harjoituksia ja pelejä ja keskustella näkemistäni asioista jalkapalloa sydämellä seuraavien ihmisten kanssa, Tønder päättää.

JS Hercules ja koko seurayhteisö kiittää Peteriä panoksestaan edustusjoukkueemme hyväksi. Tønderin komennossa Herkku taistelee edelleen tiukasti paikastaan ylempään loppusarjaan.