Kakkosen C-lohkon sarjataulukossa alemmasta keskikastista löytyvä FC Vaajakoski haastaa JS Herculeksen lauantaina. Kello 14.00 Castrénin urheilupuistossa käyntiin puhallettava kamppailu toimii tietynlaisena vedenjakajana kummallekin joukkueelle: voitolla Herkku olisi askeleen lähempänä paikkaa ylemmässä loppusarjassa ja FCV:lle kolme pistettä riittäisi erittäin todennäköisesti varmistamaan sarjapaikan jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

JS Hercules pelasi kenties kauden parhaan pelinsä edellisessä kotiottelussaan vajaat kaksi viikkoa sitten, kun se kuritti RoPS:aa tylyin 4-0 lukemin. Herkusta nousivat vahvasti esiin ensimmäisiä otteluitaan miesten valtakunnallista sarjaa pelaavat Vertti Korkala ja upean soolomaalin vieraiden verkkoon upottanut Kasper Rauma. Joukkue pelasi myös kollektiivisesti hyvää jalkapalloa ja oli etenkin toisella jaksolla aktiivinen liikuttaen palloa ja luoden useita maalintekotilanteita.

Viime sunnuntaina Pietarsaaressa raskas ja märkä nurmialusta tekivät ottelusta haastavan kummallekin joukkueelle. Isäntänä toiminut JBK oli maalintekopaikoissa mitattuna vahvempi, mutta myös vierasjoukkueelle oli paikkansa maalintekoon, joten 1-1- tasalukemat eivät olleet huutava vääryys kummankaan vinkkelistä tarksteltuna. Pietarsaaressa Herkun kulmakiviä olivat erinomaisia torjuntoja esittänyt Aleksanteri Patronen, keskikentällä rikkovassa roolissa mainiosti onnistunut Elias Suistio ja Jerome Ogbuefi ja maalinsa lisäksi myös hyvää kuntoa uhkunut Christian Bohui.

FCV ja Hercules kohtasivat toisensa edellisen kerran kesäkuussa, jolloin oululaiset nappasivat täydet pisteet Jyri Vääräniemen 1-0 voittomaalilla. Jyväskylän Vaajakoskella kotiottelunsa pelaavan FCV:n syyskierros on sujunut mollivoittoisesti ja joukkue saapuu Ouluun kolmen peräkkäisen tappion rasittamana. Joukkueen kapteeni Matias Sarlin on joutunut yksin kantamaan päävastuun maalinteko-osastolla seitsemällä täysosumallaan, joka on kolmasosa koko kauden maalisummasta.

Kaikilla seurayhteisömme junioreilla on kauden kaikkiin otteluihimme vapaa sisäänpääsy. Pelaajien vanhemmilta ja huoltajilta sisäänpääsy kustantaa 5 euroa. Normaalit pääsyliput maksavat 10 euroa ja alennusryhmille sisäänpääsy 5 eurolla.

Mikäli et pääse lauantaina Castréniin paikan päälle kannustamaan Herkkua voittoon, ottelun livelähetys löytyy myös Ruudun plus-palvelusta.