Viime syksynä liigapaikasta AC Oulun kanssa karsinut Rovaniemen Palloseura saapuu sunnuntaina vieraaksi Castrénin urheilupuistoon. Taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut Lapin suurseura pudottautui talvikaudella Kakkoseen ja tuli Kakkosen C-lohkoon uusiutuneella ja nuorekkaalla joukkueella.

Joukkueen valmennus on vahvasti oululaistaustainen, sillä vastuuvalmentajana toimii Aleksi Tanner ja valmennusryhmässä toimii myös Olli-Pekka Piisilä. RoPS on kärsinyt vain kolme tappiota pelaamissaan 14 ottelussa, mutta sen saldoa rasittaa peräti kuusi tasapeliä. Rovaniemeläiset ovat sarjataulukossa kuudentena, kahden pisteen taka-ajomatkalla JS Herculekseen nähden.

Herkku lähtee kotiotteluunsa vain voitto mielessään, sillä joukkueen saldoa rasittaa kaksi peräkkäistä tappiota, joiden myötä se putosi taulukossa ylemmän loppusarjaviivan alapuolelle. Viime sunnuntaina Närpiössä Herkku oli pelissä hyvin mukana ja loi ison tukun hyviä maalintekotilanteita 2-4 (0-2) häviöstä huolimatta. Joukkueen pelaajistoa ovat rasittaneet läpi kauden loukkaantumiset sekä sairastelut, joiden myötä kokoonpanoa on jouduttu muokkaamaan uusiin ryhmityksiin käytännössä jokaiseen otteluun. Hercules on ehättänyt kuitenkin kauden aikana todistaa, että saadessaan parhaan ryhmityksensä jalkeille sen pelillinen taso riittää ylempään loppusarjaan.

RoPS ja Hercules kohtasivat toisensa toukokuussa kevätkierroksen kamppailussa Rovaniemellä. Tuolloin pisteet jaettiin 2-2 tasapelillä, kun rovaniemeläiset nousivat tasoihin vain kolme minuuttia ennen päätösvihellystä Aapo Savolaisen maalilla.

Ottelun alkuvihellys puhalletaan Castrénissa kello 18.30. Kaikilla seurayhteisömme junioreilla on kauden kaikkiin otteluihimme vapaa sisäänpääsy. Pelaajien vanhemmilta ja huoltajilta sisäänpääsy kustantaa 5 euroa. Loppukauden neljä kotiottelua sisältävä kausikorttimme maksaa vain 20 euroa ja voit lunastaa sen omaksesi käteisellä tai maksukortilla kotiotteluissa lipunmyyntipisteeltä.