OTP:n viime lauantain thrillerissä nitistänyt JS Herculeksen edustusjoukkue pelaa sunnuntaina 31.7. jo heinäkuun neljännen sarjaottelunsa Castrénin urheilupuistossa. Kahden ottelun voittoputkessa purjehtiva Herkku toimii tuolloin kello 14 alkavassa Kakkosen pohjoisen lohkon ottelussa isäntänä, kun vieraaksi saapuu sarjan kärkipaikoista taisteleva VIFK (Vaasa).

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kevätkierroksen aikana jo kahdesti ja kummassakin ottelussa kotijoukkueena toiminut VIFK oli vahvempi edeten jatkoon Suomen Cupissa (2-0) ja viemällä täydet kolme sarjapistettä loppunumeroin 1-0 (1-0). Vaasan stadionilla pelatuissa kohtaamisissa käsikirjoitus oli hyvin saman kaltainen: vaasalaiset iskivät ottelun avausjaksolla johtomaalin, jonka jälkeen isännät siirtyivät matalaan blokkiin tukkien Herculeksen syöttösuunnat ja maalintekopaikkoihin johtavat syvän alueen syötöt. Sunnuntaina Herculeksen täytyy kyetä liikuttamaan vieraiden keskikenttää ja löytää vapaita väyliä linjojen välistä.

Sarjatilanteen kannalta tarkasteltuna lähtökohdat viikonvaihteen otteluun ovat herkulliset. VIFK on sarjassa kakkosena pistein 24 ja vieraiden tapaan 12 sarjapeliä pelannut Hercules on vain yhden pisteen jäljessä. Ottamalla sunnuntaina revanssin Hercules nappaisi tiukan otteen paikasta C-lohkon neljän joukkueen loppusarjassa, joka pelataan nk. runkosarjan jälkeen lokakuussa.

Kevätkierroksen tehotykkejä vieraiden paidassa olivat viisi sarjamaalia viimeistellyt 18-vuotias Lubunga Etoka ja kolmen maalin isä Shkelqim Xhosa. JS Herculeksen Jyri Vääräniemi johtaa C-lohkon maalipörssiä kymmenellä maalillaan yhdessä RoPS:n Eetu Venäläisen kanssa.

Herkun kevätkauden suurimpia murheenaiheita ovat olleet lukuisat loukkaantumiset sekä sairastelut. Viime lauantaina pelin joutuivat jättämään väliin mm. Niilo Hautala, Santeri Ukkola, Rasmus Myllys, Simon Thurling, Jerome Ogbuefi sekä Valtteri Kovalainen. Joukkueen vastuvalmentaja Peter Ebbe Tønderin riemuksi seurayhteisön juniori-ikäiset pelaajat ovat kyenneet paikkaamaan poissaoloja vahvoilla esityksillään ja osoittaneet olevansa jo lähitulevaisuudessa valmiita kantamaan ison pelillisen vastuun miesten valtakunnallisessa sarjassa.

Kaikilla seurayhteisömme junioreilla on kauden kaikkiin otteluihimme vapaa sisäänpääsy. Pelaajien vanhemmilta ja huoltajilta sisäänpääsy kustantaa 5 euroa. Loppukauden viisi kotiottelua sisältävä kausikorttimme maksaa vain 30 euroa ja voit lunastaa sen omaksesi käteisellä tai maksukortilla kotiotteluissa lipunmyyntipisteeltä.