Lauantain myöhäisillan paikallisottelu tarjosi kelpo derdyn tapaan tunteita, tilanteita ja draamaa koko pääsylippurahan edestä. Isäntänä toiminut OTP joutui taipumaan lisäajan maalilla 2-3 (1-1) tappioon Castrénin urheilupuistossa. JS Herculeksen illan nimeksi nousi lauantaina Kakkosen tasolla debytoinut Vertti Korkala.

Kummankin joukkueen kokoonpanot ovat eläneet voimakkaasti heinäkuun aikana. OTP:n riveistä on poistunut muille pelikentille lähes kymmenkunta peluria ja Herkun rivejä ovat verottaneet useat loukkaantumiset sekä sairastelut. Lauantain derbyssä Herculeksen keskikenttä oli jouduttu rakentamaan täysin uusiksi, sillä sivussa olivat Valtteri Kovalainen, Jerome Ogbuefi sekä Simon Thurling.

Korkealla prässillä otteluun lähtenyt OTP hallitsi avausjaksoa ja siirtyi 1-0 johtoon 25.minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Ippoliton survottua pallon lähietäisyydeltä vierailijoiden verkkoon. JS Hercules nousi kuitenkin vaikeuksien kautta tasoihin vielä jakson päätöshetkillä. 17 metrin haminoilta suoran vapaapotkun kierteisenä maalin ylänurkkaan toimitti jo kauden 10.osumansa viimeistellyt Jyri Vääräniemi, kun pelikellossa oli vain muutamaan sekuntia vaille 45 minuuttia.

Herkku sai kasattua rivinsä tauon aikana ja otti toisella puoliajalla kentän haltuunsa. 65.minuutilla vaihdosta sisään tullut Vertti Korkala nousi Kakkosen debyyttiottelussaan ratkaisupelaajaksi. 18-vuotias, alkukauden Tervarit-j:n U20-joukkueessa pelannut Korkala vapautti 75.minuutilla Christian Bohuin maalintekopaikkaan ja Bohui sijoitti pallon varmasti maaliin vieden punamustat 2-1 johtoon.

OTP juotti Herkulle vielä kerran katkeraa kalkkia. Varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla muuten mainion pelin pelannut toppari Aapo Kuivila oli aavistuksen myöhässä ja kopautti rangaistusalueen sisällä nurin vahvan nousun tehneen Oskari Haanpään. Kokenut maaliseppo Jere Aallikko laukoi pallon rangaistuspisteeltä vastustamattomasti ohi Aleksanteri Patrosen ja taululle 2-2 tasoituksen.

Muodokas neiti ei ollut kuitenkaan laulanut vielä viimeistä aariaansa. Alle minuuttia myöhemmin Korkala karkasi kotijoukkueen toppareilta ja sijoitti pallon varmasti maaliin. 2-3 loppulukemat välähtivät Castrénin digitaaleihin ja Herkku sai luvan aloittaa lauantaitanssinsa.

Voiton arvoa nostaa erinomaisesti kokeneiden pelurien poissaoloja paikanneiden nuorten miesten esitykset. U17-joukkueen Kasper Rauma taisteli täydet 90 minuuttia laitapakin paikalla, 17-vuotias Eevert Sainila pelasi 65 minuuttia ja 18-vuotias Elias Suistio pelasi vahvan ottelun keskikentän keskustassa. Vertti Korkala ehätti 25-minuuttisen debyyttinsä aikana laukoa ottelun voittomaalin ja tarjoilla syötön Bohuin 2-1 johtomaaliin.

JS Hercules pelaa heinäkuun neljännen ottelunsa Castrénin tekonurmella sunnuntaina 31.7. kello 14.00. Tuolloin vieraaksi saapuu kevätkierroksella kahdesti (sarjapeli ja Suomen Cup) Herculeksen kaatanut VIFK (Vaasa), joten kyseessä on iso revanssiottelu. Tervetuloa kannustamaan Herkku voittoon!