Kahdessa edellisessä ottelussaan katkerasti johtoasemansa otteluiden ratkaisuhetkillä tasapeleiksi menettänyt JS Hercules kuittasi sunnuntaina kalavelat Pietarsaaren JBK:n kustannuksella. Herkku otti tärkeät kolme pistettä kotikentällään Castrénissa komein 5-0 (2-0) voittolukemin.

Ottelun kuva ei ollut kuitenkaan niin selkeästi kotijoukkueelle kallellaan kuin loppulukemat osoittavat. JBK loi ensimmäisen avopaikkansa vain 90 sekunnin pelin jälkeen, mutta pallo pysähtyi kotijoukkueen maalin pystypuuhun. Toisella jaksolla vierailla oli myös erinomainen tilaisuus nousta vielä mukaan kamppailuun, mutta tällä kertaa ylärima toimi Herkun maalissa pelanneen Aleksanteri Patrosen pelastavana ystävänä.

JS Herculeksen pallollinen pelaaminen on mennyt kauden kuluessa selkeitä harppauksia oikeaan suuntaan. Sunnuntaina joukkue kaivoi myös esiin tehokkuutensa maalintekopaikoissa. Avausjaksolla Onni Heikkinen yllätti 20 metrin takaa lähteneellä kaukolaukauksellaan Joas Snellmanin ja 45 minuutin lähestyessä viimeisiä sekuntejaan tehomies Jyri Vääräniemi liippasi päällään Simon Thurlingin millintarkan keskityksen ohi voimattoman Snellmanin.

Thurling ratkaisi ottelun käytännön tasolla 58.minuutilla löydettyään tyhjänä odottaneen maalin etukulman rangaistusalueen rajalta. Loukkaantumisensa jälkeen ensimmäiset peliminuuttinsa Kakkosessa tälle kaudella kirjauttanut Christian Bohui vastasi isäntien neljännestä maalista ja C-lohkon maalintekijätilaston kärkipaikalle kauden kuudennella maalillaan noussut Vääräniemi osui toistamiseen ottelussa pelin lisäajalla.

Voittonsa ansiosta JS Hercules hilasi itsensä takaisin kärkitaistoon ja on kuuden pelatun kierroksen jälkeen vain kolmen pisteen päässä lohkon kärkipaikkaa hallussaan pitävästä JJK:sta. Ensi lauantaina Herkku matkaa Jyväskylän Vaajakoskelle FCV:n vieraaksi ja sunnuntaina 19.6. vietetään jalkapallojuhlaa poikkeuksellisesti Raatin stadionilla. Kello 18.30 alkavassa ottelussa luonnonnurmea pääsee haistelemaan sarjanousija Kajaanin Haka, joka on aloittanut kautensa pirteästi.