Lauantaina Castrenin kauniissa kevätillassa palloa ja peliä hallinnut JS Hercules tasasi värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet loppunumeroin 2-2 (0-1) Närpiön Kraftin kanssa. Enemmänkin olisi Herkulle ollut tarjolla, mutta ottelun ratkaisuhetkillä joukkue sortui virheisiin kentän kummassakin päädyssä.

Herculeksen puolustus koki kovan kolauksen jo ensimmäisen vartin aikana, kun reitensä loukannut luottotoppari Aapo Kuivila joutui jättämään paikkansa ja vaihdosta sisään tuli Niklas Haataja. Kraft hyödynsi Herkun heikon hetken ja siirtyi 21.minuutilla 1-0 johtoon bosnialaisen kärkipelaaja Samir Isanovicin painavalla laukauksen ansiosta.

Avausmaalin jälkeen kotijoukkue otti pelin täysin komentoonsa ja vyörytti hyökkäyksiään kohti vastustajan maalia. Puoliajalla vaihdosta sisään tullut Rasmus Myllys pelasi ennakkoluulottomasti ja toi lisää vaaraa Herkun hyökkäyspeliin. 70 peliminuutin haminoilla Myllyksen hyvä työ palkittiin ja hän laukoi uransa avausmaalin Kakkosen sarjatasolla.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Joona Kähkönen pelattiin tekopaikkaan mainion syöttökombinaation päätteeksi. Kähkönen kiitti tarjoilusta ja upotti 2-1 johtomaalin ohi Karl-Filip Erikssonin. Tuossa vaiheessa Hercules näytti ns. varmalta voittajalta, siinä määrin se oli kyennyt dominoimaan jakson pelitapahtumia.

Tapahtuma ei kuitenkaan ole ohi ennen kuin muodokas rouva laulaa, kuuluu vanha sananlasku. Kotijoukkueen taivas tummeni 81.minuutilla. Ibric Nedim antoi isännille muistutuksen pallopelien lainalaisuuksista 2-2 tasoitusmaalillaan, jota edelsi kokomustissa pelanneen Herculeksen huolimaton pallonkäsittely.

Lähes kaksi kuukautta harjoitusvahvuudesta kevättalvella sairastelujen vuoksi sivussa ollut Valtteri Kovalainen teki lauantaina kauan odotetun paluun pelikentälle. Vaihtopenkillä ottelun aloittanut keskikentän moottori sai kroppaansa lähes 30 minuuttia peliaikaa lisäaika mukaan lukien.

  • Olen pettynyt tulokseen, sillä meillä oli 2-1 johtomaaliin saakka peli täysin hallussamme ja esitimme hyvää jalkapalloa. Joukkue toteutti pelisuunnitelmaamme erinomaisesti, mutta teemme vielä liikaa henkilökohtaisia virheitä, jotka näkyvät tylysti tulostaulullla. Rasmus Myllys tuli tänään vaihdosta sisään hyvällä peli-ilmeellä ja ansaitsi kauden avausmaalinsa. Tämä oli kuitenkin pallollisesti meiltä jälleen askel oikeaan suuntaan, JS Herculeksen vastuuvalmentaja Peter Ebbe Tønder summasi.

Viikonvaihteessa pelatun Kakkosen pohjoisen lohkon otteluiden myötä JS Hercules putosi sarjataulukossa pari sijaa ja on nyt viidentenä seitsemällä pisteellään. Lohkon kärjessä porskuttaa vahvassa vireessä oleva VIFK saldolla neljä voittoa ja yksi tappio. Herkku matkaa ensi sunnuntaina Rovaniemelle, jossa isäntänä toimii OLS/AC Oulun akatemiajoukkueelle lisäajan rangaistuspotkulla 2-3 tappion kärsinyt RoPS.