Kuuma jalkapallokesä 2022 on jo kohta ovella. Kakkosen pohjoinen lohko puhalletaan käyntiin ensi lauantaina Herkun osalta, kun vappuaattoa juhlistetaan Castrenin urheilupuistossa ensimmäisen kotiottelun merkeissä. JS Hercules käy kuitenkin ennen sarja-avaustaan pyörähtämässä vieraisilla Rovaniemellä, kun lauantaina nk. kenraaliharjoituksessa isäntänä toimii RoPS.

Joukkueet kohtasivat toisensa Oulussa kuukausi takaperin, jolloin halliolosuhteissa pelatussa ottelussa RoPS nousi toisella jaksolla maalin takaa-ajoasemasta 2-1 voittoon. Tuossa pelissä Herkun ja ottelun avausmaalista vastasi 16-vuotias Axel Ainasoja, joka lähtökohtaisesti pelaa vielä tämän kauden Herculeksen YJ-joukkueen riveissä P17-juniorien valtakunnallista sarjaa.

JS Herculeksen vastuuvalmentaja Peter Ebbe Tønder ei halua ottaa tässä vaiheessa kevättä vielä suuria menestyspaineita harteilleen.

  • Minulle ja varmasti myös pelaajille harjoitusottelut ovat pääasiassa osa oppimisprosessia, jonka kautta voimme kollektiivisesti toteuttaa uusia kuvioita ja kokeilla myös pelaajia eri pelipaikoilla. Toki onnistumiset näissä peleissä tuovat pelaajille itseluottamusta, mutta en halua asettaa joukkueelle suuria tulospaineita. Meillä on kevään mittaan ollut loukkaantumisten ja koronan vuoksi osin rikkonainen harjoituskausi ja kokoonpanomme on elänyt paljon myös harjoitusotteluissa, mutta näiden samojen haasteiden kanssa on varmasti joutunut painimaan moni muukin joukkue sarjassamme, se on osa urheilua. Harjoituskentällä on viime viikkoina ollut todella hyvä ja positiivinen meininki, joka varmasti heijastuu myös pelikentälle, Tønder taustoittaa.

RoPS:n ja JS Herculeksen kauden viimeinen harjoitusottelu puhalletaan käyntiin Rovaniemen keskuskentällä lauantaina kello 14.30.