JS Herculeksen edustusjoukkue pelasi lauantaina 5.2. kauden 2022 ensimmäisen harjoitusottelunsa. Heinäpään Garam Masala-areenalla Herkkua sparrasi Kakkosen C-lohkoon vastustajansa tavoin valmistautuva AC Oulu/OLS. Hercules avasi kautensa pirteällä esityksellä ja voitti ottelun maalein 2-1 (2-0).

AC Oulu/OLS:n pelaajisto oli kokenut suuria muutoksia sitten syksyn viimeisten sarjakierrosten ja lauantaina joukkueen runko koostui viime kaudella pääosin junioriotteluita pelanneista nuorukaisista. Herkun avauksessa nähtiin useita tuttuja kasvoja viime vuoden joukkueesta, mutta ensimmäisen miesten pelinsä suoraan avauskokoonpanon vasemmassa laidassa operoinut 15-vuotias Julius Körkkö suoritti onnistuneen debyytin.

Hercules otti pelin komentoonsa ensi minuuteista lähtien ja hallitsi avausjakson pelitapahtumia. Keskikentän keskustassa operoineet Valtteri Kovalainen ja Onni Heikkinen olivat mainiolla pelipäällä ja loivat pohjatyöt useille maukkaille maalintekotilanteille.

Christian Bohui nousi kahdella tehdyllä maalillaan ottelun ratkaisijaksi. Bohui pelasi rotaation vuoksi vain ensimmäiset 45 minuuttia, mutta osoitti jo tuossa ajassa omaavansa potentiaalia hyökkäysalueella myös omiin tilanteiden päättämisiin.

Herkun vastuuvalmentaja Peter Ebbe Tønder suoritti toisen jakson kuluessa yhteensä kuusi vaihtoa. Tappioasemassa prässitasoaan nostanut AC Oulu/OLS pääsi peliin paremmin kiinni ja pystyi luomaan pidempiä pallonhallintajaksoja vierasjoukkueen puolustusalueella. Joukkue ei kuitenkaan kyennyt tekemään kuin yhden maalin, joten se lähtee 27.2. pelattavaan toiseen keskinäiseen harjoitusotteluun revanssimielellä.

– Olin positiivisesti yllättynyt joukkueemme fyysisestä valmiudesta ensimmäiseen harjoituspeliin, sillä edellisestä ottelusta on aikaa jo kolme kuukautta ja olemme harjoitelleet vasta suhteellisen lyhyen ajan yhdessä. Pallollinen pelimme toimi hyvin etenkin avausjaksolla, joten tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia otteluita, Tønder iloitsi.

JS Hercules pelaa seuraavan harjoitusottelunsa tosiaan sunnuntaina 27.2. kello 12.45 Garam Masala-areenalle. Tiedotamme sosiaalisen median kanavillamme lähempänä ottelua, mikäli yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan joukkueen talvikuntoa.