Portugalissa jalkapallo-oppinsa saanut 30-vuotias Luís Miguel Almeida de Freitas toimii kaudella 2022 JS Herculeksen edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana. Kotimaassaan Porton yliopistossa urheilututkinnon suorittanut Freitas omaa myös jalkapallon kansainvälisen UEFA-B valmentajapätevyyden.

– Jalkapallo on ollut suurin intohimoni jo ihan pikkupoikana. Liityin alueelliseen joukkueeseen 12-vuotiaana ja omaan useamman portugalilaisseuran lisäksi pelaajana kokemusta myös ulkomailta. Olin kaudella 2014 Englannin konferenssiseura Eastbournen pelaajaringissä ja viime vuonna Islannissa UMF Sindrin riveissä, Freitas valottaa taustaansa.

– Opintoni urheilutieteen ja fyysisen valmennuksen maisterin tutkinnon parissa vei minulta yhteensä viisi vuotta ja sain tuon tutkinnon suorittamisen aikana ensimmäiset kokemukseni toimimisesta osana jalkapallojoukkueen valmennusryhmää. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja uskon tulevan kauden olevan hedelmällinen Herculeksen pelaajistolle sekä myös minulle. Täysin uusi ympäristö luo omat haasteensa, mutta on myös inspiroiva ja opettavainen, Luís innostuu.

JS Hercules toivottaa seuran uusimman jäsenensä lämpimästi tervetulleeksi Ouluun ja seurayhteisöön: Bem-vindo a Oulu, Luís!