Kolme kautta Mikko Isokankaan alaisuudessa Kakkosen kärkisijoja hätyytelleen Herculeksen edustusjoukkueen uuden päävalmentajan ensi kauden kattava sopimuspaperi on allekirjoitettu. Tanskassa jalkapallokoulutuksensa saanut kokenut Ebbe Tønder puhkuu intoa siitä huolimatta, että hänellä on edessään lähes puolen vuoden työ harjoituskentillä ennen ensimmäistä virallista sarjaottelua.

– Näin jo viime kaudella hyvin runsaasti JS Herculeksen harjoituksia ja pelejä. Olen käynyt syvällisiä keskusteluja jalkapallosta ja harjoittelusta Isokankaan Mikon sekä myös pelaajien kanssa. Mikko on tehnyt viime vuosien aikana erittäin hyvää työtä joukkueensa kanssa ja luonut kestävän pohjan laadukkaalle harjoittelulle sekä hyvälle ilmapiirille myös pukukopissa, Tønder kehuu.

Millainen on sinun valmennusfilosofiasi?

– Kaikki lähtee luottamuksesta. Meidän täytyy kyetä luottamaan toisiimme myös niinä vaikeimpina hetkinä pitkän kauden aikana. Minun tehtäväni on luoda joukkueen sisälle työrauha ja tarjota pelaajille mahdollisuus laadukkaaseen harjoitteluun. Kun joukkueessa on hyvä henki ja pohjat ovat kunnossa, se mahdollistaa pelaajien henkilökohtaisen kehittymisen.

Suomessa on tunnetusti yksi Euroopan pisimmistä talviharjoittelukausista, onko se haaste valmentajalle?

– Itse näen sen mahdollisuutena. Meillä on tilaisuus nähdä joulukuun aikana esimerkiksi U20- ja U17-joukkueemme pelaajia edustusjoukkueen harjoituksissa ja testata myös muita potentiaalisia uusia pelaajia.

-Joukkueen taitotason täytyy tukea pelitapaa ja myös toisin päin. Pitkien talvikuukausien aikana meillä on aikaa hioa henkilökohtaista taitoa ja lähestyä joukkuepelaamistamme yksilöiden kehittymisen kautta, Tønder innostuu.

Millaista jalkapalloa haluat nähdä ensi kesänä Castrénin tekonurmella?

– Luovaa, hyökkäävää ja muuntautuvaa. En halua lukita joukkuetta vain yhteen tiettyyn pelisapluunaan. Pyrin harjoitusten kautta tuomaan peliimme tiettyä pelirohkeutta. Rohkaisen jokaisen pelipaikkamme pelaajaa näkemään kentän ja pallon mahdollisuutena edetä ylöspäin, kohti vastustajan maalia. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että sinun ainoa syöttösuuntasi on ylöspäin, mutta kärjistettynä se voi siltä kuulostaa, Ebbe naurahtaa.

Joko Herkun valmennusryhmä on lyöty lukkoon kaudelle 2022?

Minun valmennusfilosofiassani apuvalmentajilla on iso rooli jokapäiväisessä tekemisessä. Juniorien kanssa hyvää työtä tehnyt Pekka Haaranen tuntee ja tietää erittäin hyvin alueemme nuoret pelaajat ja on sosiaalisena ja positiivisena persoonana tärkeä palanen valmennusryhmääni. Täydennämme taustamme vielä tämän vuoden puolella lopulliseen muotoonsa.