Närpes Kraft kaatui Karjalaisen maaleilla

Hercules vankisti asemiaan Kakkosen kärkipäässä nappaamalla kolmannen peräkkäisen voittonsa. Vierailija Närpes Kraft oli läpi ottelun pahasti alakynnessä, mutta lopputulokseksi jäi niukka 2-1 (1-0) kotivoitto.

Aivan ottelun alussa vierailijoiden prässipeli toimi parhaiten. Hercules ei täysin kyennyt tähän vastaamaan ja Kraft sai palkkioksi useamman erikoistilanteen. 8. minuutilla sivuvaparista pelatun kuvion päätteeksi Samir Isanovic pääsi yrittämään vapaasti, mutta 16 alueen rajalta ammuttu laukaus nousi reilusti yli maalin.

Alun pienoisesta rynnistyksestä huolimatta ottelun koko kuva alkoi muodostumaan jo aikaisessa vaiheessa. Avausmaali syntyi 12. peliminuutilla. Vieraiden puolustuslinjan edessä pomppineeseen palloon kiihdytti Sami Karjalainen, saaden tilanteen hallintaan boxin vasemmalla nurkalla. Puolustaja päätyi riistoyrityksen sijaan peittämään, eikä Karjalainen jättänyt käyttämättä saamaansa tilaa. Sulava kääntyminen avasi oikealle jalalle laukaisupaikan ja vastustamaton kuti painui maalivahdin yli verkon perukoille.

Ensimmäinen puoliaika jatkui Herculeksen komennossa. Jakson puolivälissä Timi Voutilainen ja Oskari Haanpää juonivat sivuvaparin Karjalaiselle, jonka laukaus ei tällä kertaa osunut maalipuiden väliin. Viimeisen kympin aikana sekä Karjalainen, että Haanpää pääsivät kokeilemaan lisämaalia. Karjalainen yritti vastahyökkäyksen päätteeksi nostaa yli kaukana vastassa olleen maalivahdin, mutta viimeistely jäi hieman vaisuksi. Haanpään komea laukaus käännöksen jatkeeksi osui jo ylärimaan, mitä lähemmäs ei Herccu ennen taukoa päässyt. Myös Närpes Kraft pääsi vielä kertaalleen maalitilanteeseen. Vasemmalta annetun keskityksen tuoma puskupaikka suuntautui maan kautta yli.

Toisen puoliajan alku oli kotijoukkueelta vahva. Heti alkuhetkillä useampi hyökkäys vaikutti aiheuttavan varman maalin, mutta viimeiset syötöt etsivät osoitetta. Paras paikka avautui Herculeksen nro 37:lle. Ovela valelaukaus vei puolustajan ulos ja vain maalivahti Erikssonin vastaantulo pelasti vieraat.

Tunnin pelin kohdalla nähtiin molemmissa päissä maalitilanteita ja lopuksi myös Herculeksen voittomaali. Kristian Heinolaisen vasemman laidan haaston jälkeen Haanpää laukoi hyvästä paikasta yli maalin. Seuraavasta hyökkäyksestä aiheutuneen vapaapotkun Kraftin Isanovic tykitti reilusta 20 metristä ylärimaan.

2-0 maali syntyi rangaistuspotkusta. Pitkän syötön vasemmalla hienosti hallintaan ottanut Heinolainen pyörähteli boxissa. Karjalainen nappasi pallon pyrkien ohi puolustajasta, joka kamppasi tylysti hyökkääjän nurin. Illan hahmo Karjalainen rankaisi vieraita pilkulta illan toisellaan.

Ottelun loppu tarjosi vielä jännitystä Kraftin kiriessä maalin päähän 83. minuutilla. Vieraiden hyökkäyspeli oli läpi ottelun melko heikkoa ja myös kavennusmaaliin se sai reilusti apuja kotijoukkueelta. Huolimaton purku päin omaa pelaajaa aiheutti hallitsemattoman tapahtumasarjan maalinedustalla, jossa pallo kävi ensin Hercun tolpassa. Tilanteen jatkuessa, Isanovic taisteli kavennusmaalin maassa ollen.

Loppuhetkillä Närpes Kraft pyrki lisäämään painetta kotijoukkueen puolustusalueelle, tässä kuitenkaan juuri onnistumatta. Hercules onnistui mallikkaasti muuttamaan pelinsä yksinkertaisemmaksi, mikä tyrehdytti aidon kirivaihteen. Karjalainen oli vielä lähellä hattutemppua, mutta puolittaisen läpiajon torjui Eriksson. 2-1 lukemat toivat kolmannen peräkkäisen voiton!

”Tärkeä voitto oli. Tästä nopeasti katseet seuraavaan otteluun Pietarsaaressa”, kommentoi päävalmentaja Mikko Isokangas ytimekkäästi taiston tauottua.

Herculeksen esitys lauantaina oli vahva. Niukasta voittomarginaalista huolimatta, ei täysi pistepotti ollut isossa vaarassa missään vaiheessa. Herculeksen maalilla kauden ensimmäisen ottelunsa torjunut Aki Peltokorpi oli varma. Hyökkäyspään pelaajista Karjalainen loisti tehoillaan. Haanpää oli pelin ytimessä aktiivisesti ja Hannes Seikkalan pallolliset ratkaisut toimivat peliä edistävästi. Voitto nosti Hercun kärkikolmikkoon. Sarja jatkuu lauantaina JBK:n vieraana.

  • JBK – JS Hercules / La 28.8. / Klo 13.00 / Jakobstad, Västerplan