Raatin myöhäisillassa tasapeli

ACO/OLS ja Hercules kohtasivat lauantain myöhäisillan derbyssä Raatin iltavaloissa. Hercules kykeni ehjään peliin, mutta ei onnistunut käyttämään omia tilaisuuksiaan joutuen lopulta tyytymään 1-1 (0-1) tasapeliin.

Hercules aloitti pelin vahvasti ja ottelun avausmaali nähtiin 4. peliminuutilla. Vieraiden keskikenttä pelasi pallon hienosti vasempaan laitaan Sami Karjalaiselle, joka käänsi laadukkaasti maalinedustalle. Valtteri Kovalainen laukoi päin puolustajaa, mutta OLS-pelaajat joutuivat purkamaan tilanteen paineen alla Samuli Leppälän häiritessä. Lopulta pallo pomppi omaan maaliin tuoden 0-1 johdon.

Vartin kohdalla Hercules sai mahdollisuuden kasvattaa johtoaan samantyyppisestä tilanteesta. Kovalainen ja Karjalainen pelasivat jälleen oivasti yhteen vasemmalla ja Jesse Kilpeläinen pääsi yrittämään vapaasti pilkun tietämiltä. Epäpuhdas osuma vasemmalla jalalla pelasti kotijoukkueen. Jakson puolivälissä ACO/OLS sai luotua ensimmäisen ja ainoan vaaratilanteensa. Hercun keskikenttä rikkoi ja vapaapotkua reilusta 20 metristä asettui antamaan Fareed Sadat. Inhottavasti laskeutuneen laukauksen maalivahti Aleksanteri Patronen nyrkkeili melko matalalta väljemmille vesille.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Karjalainen pääsi vielä pariin otteeseen yrittämään lisämaalia. Iikka Hirvilammin pitkä syöttö puolustuslinjan selustaan aiheutti vaikeuksia OLS:lle ja Karjalainen taituroi itsensä laukaisupaikkaan. Maalivahti Juuso Särkelä selvitti tilanteen varmalla torjunnalla. Vielä ennen taukovihellystä Leppälä syötti vahvan kuljetuksen päätteeksi pallon oikealle. Tällä kertaa Karjalaisen laukaus suuntautui sivuverkkoon.

Toisen puoliajan alku oli vahvaa Herculeksen hallintaa. Alkuhetkillä Karjalainen pelasi Kovalaisen kanssa seinäsyötöllä itsensä vapaaksi, mutta kuti painui etutolpan vierestä ohi. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Henry Mäkäräinen avasi OLS:n kulmapotkun jälkeen vastahyökkäyksen. Karjalainen väänsi itsensä läpiajoon, jonka maalivahti Särkelä onnistui torjumaan vastaantulollaan. Tunnin kohdalla Niilo Hautala keskitti matalan syötön oikealta Kovalaiselle. Haltuunoton jälkeen laukaus muutti suuntaa puolustajasta ja pallo pomppi hiuksen hienosti kulmapotkuksi kotijoukkueen seuratessa tilannetta katseellaan. Kulmapotkusta Kovalainen puski pelivälineen maalin katolle.

Hercules ei kyennyt hyödyntämään vahvaa otettaan maalinteon muodossa ja tämän avasi OLS:lle vielä mahdollisuuden pisteille. 64. minuutilla OLS sai toisen puoliajan ensimmäisen maalitilanteen, kun Onni Suutari eteni oikeaa laitaa. Kääntö keskelle tavoitti Kevin Larssonin, jonka avopaikasta lauottu viimeistely ohjautui löysänä maalivahti Patrosen syliin.

Lopulta kotijoukkueen 0-1 tilanteessa sinnittely palkittiin. 88. minuutilla vasemmalta annetun sivuvaparin puski maaliin Aapo Kuivila ja taululle laitettiin loppulukemat 1-1. Lopussa Hercules haki vielä aktiivisesti voittomaalia. Ottelun viimeisessä tilanteessa Aleksi Isomäki pelattiin hienosti läpi, eikä hän viimeistelyssä erehtynyt. Hieman viiveellä tilanne kuitenkin liputettiin paitsioksi.

”Peli oli meiltä ehjä. Osoitettiin, että pystymme puolustamaan tiiviisti ja samalla luomaan reilusti maalipaikkoja. Meillä oli varsinkin toisella puoliajalla paljon paikkoja ratkaista ottelu, mutta siinä ei tällä kertaa onnistuttu. OLS ei juuri maalipaikoille päässyt ja sitä myöten tasapeli on harmittava tulos”, päävalmentaja Mikko Isokangas totesi pelistä.

Nurmella pelattu ottelu aiheutti molemmille joukkueille aluksi haasteita, mikä näkyi ainakin 1 vastaan 1 puolustustilanteissa. Hercules pääsi nopeammin kiinni omaan peliinsä, mutta maalinteon takkuessa OLS sai lopuksi vielä mahdollisuutensa. Sen se käytti armotta hyväkseen ottaen tärkeän pisteen sarjatilannetta ajatellen. Herculeksen joukkueen parhaimmistoon kuuluivat laitapuolustajat Kristian Heinolainen ja Niilo Hautala. Heinolainen loi läpi ottelun vaaraa hyökkäyspelillään ja Hautala oli vahva etenkin 1 vs 1 tilanteissa puolustussuuntaan. Keskikentän Mäkäräinen ja Kovalainen olivat myös hyvällä pelipäällä.

Herculeksella on edessä kahden viikon tauko otteluista. Näistä ensimmäinen viikko huilataan myös joukkueharjoitusten osalta.

Joukkueen seuraava ottelu: Hercules – FC Vaajakoski, 31.7. klo 18.00, Castren