Hercules jäi maalikarkeloissa pisteittä

Hercules joutui maistamaan tappion karvaan maun SJK Akatemian vieraana. Kotijoukkue onnistui säilyttämään johtonsa loppuun asti ja vei maalijuhlan 5-4 (3-1) lukemin.

SJK aloitti ottelun vahvasti. Kova prässi aiheutti ongelmia Herculeksen pelinavaamiseen, eikä perussuoritukset yltäneet vaadittavalle tasolle. Ottelun avausmaali syntyi jo 5. minuutilla Georg Westerlundin toimesta. Kaukaa lauottu nosto yllätti vastassa olleen maalivahti Aleksanteri Patrosen.

Hercules on ollut alussa vaikeuksissa useissa muissakin vierasotteluissaan. Nyt ensimmäinen pitkä pallollinen jakso tasoitti voimasuhteita ja viitteitä omasta pelistä alkoi löytymään. Tästä huolimatta kotijoukkue iski kahdesti puolen tunnin molemmin puolin. Kahdella näppärällä syöttökuviolla SJK karkasi jo 3-0 johtoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat Oskar Pihlaja ja Oliver Günes.

Hercules onnistui maaleista huolimatta jatkamaan vahvaa otettaan. Lopulta paine palkittiin kavennuksella 34. minuutilla. Pallo pelattiin vasemmalle boxiin Sami Karjalaiselle, joka nosti hienosti yli maalivahdin. Ensimmäisen puoliajan lopussa oululaisilla oli vielä paikkoja lisäkavennukseen, mutta tauolle poistuttiin 3-1 lukemissa.

Toinen puoliaika oli Herculekselta kokonaisuudessaan vahvempi. SJK Akatemia osoitti kuitenkin aina pallon saadessaan vaarallisuutensa. Pitkillä kuljetuksilla se onnistui löytämään hyviä tiloja ja pääsi 1 vastaan 1 tilanteisiin. Hercules nousi maalin päähän reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Karjalainen nousi vasemmalta laukoen terävästi. Maalivahti torjui kudin puolittain, mutta Onni Heikkinen tuikkasi paluupallon maaliin.

Kotijoukkue karkasi jälleen kolmen maalin johtoon onnistuen kahdesti erikoistilanteista. Reilun tunnin pelin jälkeen 4-2 syntyi kulmapotkun flipperin jälkeen Matias Vainionpään viimeistelemänä. Kymmenen minuuttia myöhemmin 5-2 maalin laukoi rangaistuspotkusta Westerlund illan toisellaan.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Hercules esitti hienon kirin. Ensin Oskari Haanpää kaadettiin ja Karjalainen viimeisteli pilkusta 5-3. Viitisen minuuttia ennen loppua Herccu nousi jo maalin päähän, kun Kristian Heinolainen tökkäsi läheltä kauden ensimmäisen osumansa. Vieraille avautui vielä loistava paikka tasoitukseen, mutta Niklas Haatajan läpiajon torjui SJK:n maalivahti.

Ottelun loppua voi kuvailla kuumaksi, eikä ylilyönneiltä vältytty. Ensin lisäajalla Herculeksen Oskari Haanpää turhautui ja potkaisi itselleen punaisen kortin. Pelin jo päätyttyä nähtiin vielä tapaus, jossa SJK:n maalivahti juoksi kymmeniä metrejä tavoittaakseen kentältä poistuvan Hercules-pelaajan ja löi häntä takaapäin päähän. Kaksikolla oli jo aiemmin ottelussa eripuraa, jolloin tuomari antoi molemmille keltaisen kortin. SJK:n maalivahdin reaktioon johtanutta syytä ei tiedetä. Ottelussa mukana olleet Herculeksen pelaajat kiistävät rasistisen kommentoinnin, ja seura tukee tätä.

SJK Akatemia osoittautui odotetun vahvaksi vastustajaksi. Alakerran kolmikko oli saatu mukaan Veikkausliigasta ja muutenkin laatua löytyi reilusti.

”Vastustaja oli erittäin kova. Etukäteen oli tiedossa, että edessä on kaksi vaikeaa vieraspeliä. Toiveissa oli, että niistä pisteitä saataisiin, mutta siinä ei nyt onnistuttu. Kotipelit vielä tulossa ja silloin on uusi mahdollisuus. Nyt vahva keskittyminen kolmeen seuraavaan otteluun, jonka jälkeen tulee tauko”, mietiskeli päävalmentaja Mikko Isokangas ottelun jälkeen.

Sunnuntaina kotiottelu VIFK:a vastaan

Hercules jatkaa pistejahtiaan sunnuntaina vaasalaista VIFK:a vastaan. Samalla Herccu palaa kotiotteluiden pariin Castrenin tekonurmelle.

VIFK on pelannut alkukaudesta hyviä otteluita. Otteita on leimannut epätasaisuus, mutta voittoja on irronnut sarjan kärkijoukkueitakin vastaan. Pelityyli on aikaisempien kausien tapaan ollut suoraviivainen, perustuen riistopeliin. Vastaan saapuu erityyppinen ja haastava joukkue. Hercules on keskittynyt palautumiseen torstain ottelusta. Tavoitteena on palaaminen voittokantaan ja omalla hyvällä suorituksella siihen on hyvät mahdollisuudet. Haasteita kuitenkin on luvassa, mikäli oman pelin taso ei tarpeeksi korkealle nouse. Ottelusta puuttuvat pitkäaikaiset Muritala Adeniran ja Kuutti Matila. Pelikiellossa ovat Kristian Heinolainen ja Oskari Haanpää. Vaivoista kärsivä Kaapo Lepojärvi ei ole kokoonpanossa, mutta Niilo Hautalan ja Hannes Seikkalan pelikunto ratkeaa myöhemmin.

  • Hercules – VIFK, su 4.7. klo 14.00 Castrenin TN!
  • Tule kannustamaan Herccu voittoon! Liput: 10€ ja 5€ ( Alle 18v ja opiskelijat). Portilta voi ostaa myös kausareita hintaan: Kausari 40€ / Perhekausari 60€
  • Mikäli olet ostanut kausikortin, voit lunastaa sen lipunmyynnistä ostajan nimellä.
  • Ottelun striimi Herculeksen Youtube-kanavalla.