Dramaattinen vierasottelu Jyväskylässä – Matilan loukkaantuminen pysäytti

JJK Jyväskylän ja Herculeksen Kakkosen ottelu sai osakseen dramaattisen kulun ensimmäisellä puoliajalla, kun Hercules-hyökkääjä Kuutti Matila loukkaantui yhteentörmäyksessä kotijoukkueen maalivahti Aati Riihimäen kanssa. Tämän seurauksena Matila jouduttiin poistamaan kentältä paareilla. Sairaalassa tehtyjen tutkimusten jälkeen vointi todettiin tarpeeksi hyväksi, jotta kotimatka voitiin tehdä bussilla yhdessä muun joukkueen kanssa.

JJK-pelaaja Antti Åken, sekä Herculeksen fysiikkavalmentaja Anu Perälän nopea reagointi auttoivat vakavassa tilanteessa. JJK:n lääkäri Oskari Ervastin pian saatavilla ollut ammattitaito oli avainasemassa, jotta kentällä tehtävä ensiapu oli ensiluokkaista. JS Hercules kiittää erityisesti Antti Åkea ja Oskari Ervastia ripeästä ja ammattimaisesta toiminnasta. Myös JJK:n organisaatio ansaitsee kiitoksen asianmukaisista järjestelyistä, jotka mahdollistivat nopean avun kentällä, sekä siirtymisen lisätutkimuksiin.

Matilalle Oulussa tehtyjen neurologisten lisätutkimusten ja tasapainotestien tulokset ovat normaalit. Pään magneettikuva on otettu ja sen vastaus tulee myöhemmin.

JJK vei pisteet

Ottelussa pisteet jäivät isäntäjoukkue JJK:lle 2-0 (1-0) lukemin. Ensimmäisellä puoliajalla jyväskyläläiset olivat selvästi vahvempia. Tiiviisti puolustanut kotijoukkue hyökkäsi nopeasti ja vaarallisesti karaten 1-0 taukojohtoon Joel Pasasen maalilla. Toisella puoliajalla Hercules kykeni parantamaan otettaan, mutta ylärimaa lähemmäs kiri ei riittänyt. Loppulukemat 2-0 viimeisteli Robin Saastamoinen 87. minuutilla.

Herculeksen seuraava ottelu pelataan torstaina 1.7. SJK Akatemiaa vastaan.