Hercules jatkoi voittojen tiellä

Herculeksen hyvä vire kakkosessa sai jatkoa, kun Närpiöstä tuliaisiksi tarttuivat kaikki kolme sarjapistettä. Hyvänä kotijoukkueena tunnettu IF Närpes Kraft joutui toteamaan vieraat 0-1 (0-1) lukemin paremmaksi.

Hercules sai otteluun hyvän alun ja ensimmäisen vartin hallintaa voi pitää suvereenina. Myös ottelun avausmaali syntyi jo 4. peliminuutilla. Sami Karjalaisen keskitys poltteli Kraft-puolustuksessa ja pallo kimpoili lopulta Valtteri Kovalaiselle. Vasemman jalan viimeistely takasi ”Valelle” kauden ensimmäisen ja samalla voittoon riittävän osuman.

Ensimmäinen puoliaika jatkui Hercun hallinnalla. Vierailijat onnistuivat hyödyntämään laitojen ylivoimat ja lisäksi erikoistilanteet synnyttivät vaarallisia tilanteita. Ensimmäisen jakson paras mahdollisuus lisämaaliin avautui Aleksi Isomäelle, mutta tällä kertaa viimeistely epäonnistui avopaikasta huolimatta. Jakson edetessä kotijoukkue pääsi paremmin jyvälle oman pelinsä kanssa. Puoliaika oli kuitenkin Herculeksen hallussa myös puolustuspelin suhteen, Kraftin onnistuessa laukomaan vain kerran kohti maalivahti Aleksanteri Patrosen vartioimaa maalia.

Toisella puoliajalla Herculeksen pallonhallinta jatkui, mutta kotijoukkue kykeni terävöittämään hyökkäyspeliään ensimmäiseltä jaksolta. Riistojen jälkeen Kraft eteni nopeasti kohti Herculeksen maalia varsinkin vahvojen yksilöidensä johdolla. Lisäksi erikoistilanteissa oli vaaran makua, vaikka ne eivät aina huippupaikoille johtaneetkaan. Vaikka Hercules kykeni pääsemään toisellakin jaksolla hyville maalipaikoille, sopi hieman sekavampi aaltoileva peli paremmin kotijoukkueelle.

Lopulta Kraftin rynnistykset saivat pallon pystypuuhun kahteen otteeseen. Kertaalleen peliväline osui tolppaan kimmokkeen seurauksena ja toisessa tilanteessa Patronen onnistui torjumaan riittävästi. Viimeisen vartin Hercules sai pelata ylivoimalla Kraftin kärsimän ulosajon seurauksena. Tästä huolimatta peliä leimasi rauhattomuus, joka piti hallintajaksot turhan lyhyinä.

”Vähän jouduttiin poissaolojen vuoksi laittamaan palasia uusiksi. Samalla mietitään, miten saadaan myös jatkossa paras irti. Tiedettiin, että tämä on erityyppinen peli, josta on vaikea saada pisteitä. Iso juttu on voitto täältä!”, tuumaili päävalmentaja Mikko Isokangas.

Herculeksen onnistujiin voi laskea koko keskikentän kolmikon. Kovalainen onnistui 10-paikalla loistavasti ja illan kruunasi voittomaali. Nousukuntoinen Jerome Ogbuefi pelasi hyvän pelin, kuten myös takuuvarma Henry Mäkäräinen. Laitapuolustaja Kristian Heinolainen oli avainasemassa Herculeksen tehokkaassa lalitapelissä. Patronen pelasi jo kolmannen 0-pelinsä putkeen.

Voitto vahvisti Hercun asemia kärkitaistossa. Sarjasijoitus on viiden pelatun ottelun jälkeen toinen, kaksi pistettä SJK Akatemian perässä.

Muritala Adeniran sivussa toistaiseksi

Hyökkääjä Muritala Adeniran on toistaiseksi poissa joukkueen kokoonpanosta henkilökohtaisen syyn johdosta. Hercules ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa enempää.

Seuraava ottelu:

JS Hercules – JBK / La 12.6. klo 14.00, Castrenin urheilukeskus

Katsojat ovat tervetulleita! Striimi: Kaleva.fi/live