Hercules kaatoi RFA:n

Hercules paranteli asemiaan Kakkosen kärkikahinoissa perjantai-illan ottelussa RFA:a vastaan. Vielä ennen kierrosta Rovaniemeltä matkannut vierasjoukkue komeili sarjan kärkipaikalla, mutta edellisessä pelissä voiton makuun päässyt Hercules onnistui jatkamaan toivomallaan tiellä. Kamppailussa riitti vauhdikkaita tilanteita, vaikka Castrenin tulostaululle tulokseksi jäi lopulta vähämaalinen 1-0 (1-0) kotivoitto.

Hercules kehitteli ensimmäisen vaaratilanteen jo aivan ottelun alkuhetkillä, eikä avausmaaliakaan jouduttu juuri odottelemaan. RFA:n alakerta ajautui yllättäviin vaikeuksiin Aleksi Isomäen puolustuslinjan taakse toimittaman syötön selvittämiseksi. Puolustus jätti ratkaisun lopulta maalivahti Lauri-Eemil Vetrin harteille, joka hieman arkaili vastaantulossaan. Hercules-hyökkääjä Sami Karjalainen kyttäsi tilanteen hyvin ja ennätti pallolle ensimmäisenä. Hyvä kosketus riitti maalivahdin kiertämiseen ja vasemman jalan hallittu sijoitus voittomaaliin.

Ottelu jatkui kotijoukkueen hallinnalla. Herculeksen paine toi rutkasti erikoistilanteita ja varsinkin kulmapotkuista johtoasema oli useaan otteeseen lähellä kasvaa. Pari minuuttia 1-0 maalin jälkeen Samuli Leppälä pääsi kulman jälkitilanteessa laukomaan, mutta edellisessä ottelussa kaksi maalia viimeistellyt keskuspuolustaja ei tällä kertaa osunut maalipuiden väliin. Avausjakson puolivälissä Hercules pääsi jälleen yrittämään osumaa, kun Muritala Adeniran pyörähti näppärästi ja löysi Isomäen vasemmalta laidalta. Hieno keskitys löysi maalilta hyvän pelin pelanneen Karjalaisen, mutta viimeistely ei aivan riittänyt.

Ensimmäisen puoliajan viimeisen vartin aikana vierasjoukkue pääsi pariin otteeseen yrittämään tasoitusta. Puolustuksen harhasyötöstä RFA käänsi tilanteen nopeasti maalipaikaksi, jonka maalivahti Aleksanteri Patronen kuitenkin tylsytti hyvällä torjunnalla. Myös toinen tilaisuus lähti liikkeelle syöttövirheestä. Omalta kenttäpuoliskolta lähtenyt vastahyökkäys eteni pitkällä kuljetuksella kohti Hercules-maalia päättyen painavaan laukaukseen. Viimeisenä lukkona ”Becksu” esitti kuitenkin edelleen vahvoja otteita pitäen kotijoukkueen johdossa. Tilanteiden välissä Adeniran petasi vielä kertaalleen Karjalaiselle tekopaikan, mutta taukotilanteeksi jäi 1-0.

Toisella puoliajalla RFA pääsi paremmin peliin mukaan. Tästä huolimatta vaarallisia maalipaikkoja avautui Herculekselle varsinkin alussa. Merkittävimmät tilanteet nähtiin vajaan tunnin kohdalla. Karjalainen yllätti prässillään puolustuslinjan kierrätyksen useaan otteeseen, pakottaen vierailijat ottamaan riskejä tilanteiden pysäyttämiseksi. 55. minuutilla prässin jatkeeksi #37 murtautui jo boksiin ja näytti pääsevän nokikkain RFA-vahdin kanssa. Viimeisenä ratkaisuna puolustaja horjutti taklauksella lähes läpiajossa olleen hyökkääjän nurin, mutta tuomari ei tilanteessa rikettä nähnyt.

Minuutti myöhemmin lähes identtisessä tilanteessa Karjalainen karkasi puolustukselta ja siirsi pallon ohi vastaantulleen Vetrin. Maalivahti joutui rikkomaan kädellään rangaistuspotkun arvoisesti. RFA-vahdin ratkaisu tuli tilanteeseen nähden melko myöhään pallon ollessa jo kaukana, mutta ulosajoon riittäviä perusteita ei tällä kertaa havaittu. Rankkarista ei toivottua helpotusta tullut Adeniranin lauottua ylärimaan. Ottelun lopussa RFA onnistui lisäämään painetta Herculeksen kenttäpuoliskolle, jääden silti pois lähes kokonaan varsinaisilta maalipaikoilta. Taistelun jälkeen taululla 1-0 ja ansaittu voitto kotijoukkueelle!

3 pistettä maistuivat makealle viime kausina hankalaksi osoittautuneen vastustajan kustannuksella. Aiempien RFA-otteluiden haasteisiin Hercules haki ratkaisua peliryhmityksen muutoksella ja tuloksen valossa päätös oli hyvä. Ensimmäinen puoliaika oli viimeisiä hetkiä lukuun ottamatta kotijoukkueelta todella vahva. Jälkimmäisellä jaksolla vierailijat kykenivät pelaamaan pallon ajoittain muodon sisään, mutta kokonaisuudessaan Hercules loi vaarallisemmat maalipaikat myös tällöin.

”Lopputulokseen voi olla todella tyytyväinen. Äijät onnistuivat hyvin eri ryhmityksellä pelattaessa. Toisella jaksolla jalka painoi normaalia enemmän ja tämän vuoksi pallollinen peli ja terävyys katosivat. Täytyy tehdä analyysia, mikä tähän syynä oli. Ainakin viikkorytmi oli aiemmista poikkeava”, mietiskeli päävalmentaja Mikko Isokangas pisteisiin tyytyväisenä.

Kentän ehdottomiin hahmoihin kuului Sami Karjalainen. Suoritus oli kokonaisvaltainen ja rooli oli iso, jotta monipuolinen hyökkäyspeli sujui. Jo aiemmissa otteluissa laajasti töitä tehnyt hyökkääjä on onnistunut myös erikoistilanteissa. Tämän lisäksi puolustuspeli on harpannut seuraavalle tasolle. Puolustuksessa Timi Voutilainen dominoi virheettömän pelin. Vaikeina hetkinä maalivahti Aleksanteri Patronen oli tutun varma.

Herculeksen kausi jatkuu vierasottelussa Närpes Kraftia vastaan ensi sunnuntaina (6.6.).