Hercules matkaa FCV:n vieraaksi

Hercules tähtää pistepussin avaamiseen Jyväskylässä lauantaina. Vielä evakossa kotikentältään oleva FC Vaajakoski toimii ottelun isäntänä Viitaniemen tekonurmella.

Yhdeksi sarjan ennakkosuosikeiksi kaavailtu FCV aloitti kautensa vakuuttavasti voittamalla kokkolalaisen GBK:n 3-0 lukemin. Vaajakoskelaiset vahvistuivat tälle kaudelle entisestään ja tämä on lisännyt odotuksia myös tuloksellisesti. Isoimmaksi värväykseksi voinee laskea takalinjojen tukipilari Toni Takamäen, jolta löytyy rutkasti kokemusta Ykkösestä. FCV:n joukkuetta pidetään yhtenäisenä, mikä on ollut vahvuutena jo vuosia. Myös tietynlainen fyysisyys ja vahvan kotijoukkueen maine nousee usein esiin Vaajakosken ylpeydestä puhuttaessa.

Hercules joutui pettymään kauden avausottelussaan ACO/OLS:a vastaan. Herccu vaikutti jäävän hieman kantapäilleen ottelun alussa, eikä lopun kiri riittänyt pisteille asti. Marginaalit ottelussa olivat tutun pienet, joten massiivisia muutoksia lauantain otteluun ei vierasjoukkueen kohdalla liene ole odotettavissa. Etäisyyksien kaventaminen ja yhtenäisyyden lisääminen jäivät suurimmiksi kehityskohteiksi. Fyysisesti ottelusta odotetaan haastavaa, joten sopiva valmius myös siihen täytyy löytää. Kaiken pitää olla valmiina, jotta pistetili avautuu vaikeassa vierasottelussa. Herculeksen kokoonpanon tilanne on hyvä. Varmuudella pois on vain Iikka Hirvilammi henkilökohtaisten syiden vuoksi.