Kakkonen pyörähti käyntiin pettymyksellä

Herculeksen kauan odotettu sarja-avaus oli mollivoittoinen, kun ACO/OLS oli vahvempi paikallispelissä. Varsinkin ensimmäisen puoliajan esitys jäi vaisuksi, mikä antoi mahdollisuudet vierasjoukkueen 0-1 (0-1) voitolle.

Viileä ja lumisateinen sää Castrenissa toi oman lisämausteensa otteluun. Aivan kamppailun alussa molemmat hakivat kontrollia ja peliä leimasi epävarmat perussuoritukset. ACO/OLS sai kuitenkin kiinni omista vahvuuksistaan aiemmin ja hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Tuttu pallon liikuttelu toi etulyöntiaseman, vaikka maalipaikat jäivätkin vähiin.

Reilun vartin pelin jälkeen ACO/OLS pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa vaarallisemmin maalintekoa kulmapotkusta. Vapaasta tilasta lähtenyt pusku jäi kuitenkin vaisuksi ja Herccu-vahti Aleksanteri Patronen torjui tilanteen helposti. Tilanteesta seurasi Herculeksen nopea vastahyökkäys ja samalla kotijoukkueen ensimmäisen jakson vaarallisin maalipaikka. Lopulta Kristian Heinolainen ajautui hieman pieneen kulmaan ja ACO/OLS:n maalivahti Juuso Särkelä nappasi pallon varmasti.

Ottelun ainoa maali syntyi 21. peliminuutilla. Samuli Leppälän haltuunotto karkasi turhan pitkälle ja vierasjoukkue pääsi riistoon. Nopea tilanteen kääntö ei tuonut suoraa maalipaikkaa, mutta boxiin jääneeseen irtopalloon reagoi ensimmäisenä Diz Martinez. Painava laukaus oli lopulta voittomaalin arvoinen.

Puolen tunnin kohdalla ACO/OLS oli lähellä tuplata johtonsa. Oikealta laidalta komeasti sahattu hyökkäys sekoitti Herccu-puolustuksen ja avasi laukaisupaikan 16-rajalle. Patronen esitti vahvan torjunnan ja lopulta tuloksena oli vain kulmapotku.

Ottelun aloituskokoonpano.

Kiri ei tuonut kaivattua osumaa

Puoliajalla Hercules suoritti kaksi pelaajavaihtoa Hannes Seikkalan ja Adeniran Muritalan muodossa. Peli kokonaisuudessaan ei asettunut heti uomiinsa, mutta heidän aktiivisuutensa oli omiaan herättämään myös kotijoukkueen taisteluun pisteistä.

Seikkala oli järjestelemässä ensimmäistä toisen jakson vaaranpaikkaa. Pitkä ristipallo tavoitti Sami Karjalaisen, joka haastoi puolustajan päästen laukomaan. Melko pienestä kulmasta lähteneen kudin Särkelä torjui hienosti, pysyen pystyssä tarpeeksi kauan.

Viimeiset 20 minuuttia Hercules painoi vahvasti peliä kohti vieraiden maalia ja sai tilaisuutensa tasoitukseen. Vaihdosta kentälle tullut Niklas Haataja pääsi loistopaikasta lataamaan, mutta Särkelä onnistui jälleen estämään maalin vahvalla perustorjunnalla. Laukaus suuntautui turhan päin maalivahtia, mutta hyvä sijoittuminen ei antanut tilaa helppoon viimeistelyyn.

Herculeksen painostaessa myös ACO/OLS sai vielä yhden tilaisuuden ottelun naulaamiseen. Näppärä seinäpeli avasi Lasse Pentille unelmapaikan, mutta tällä kertaa oli Patrosen vuoro esittää taitojaan. Oikea-aikainen vastaantulo vesitti vierailijoiden toiveen 0-2 johdosta.

Yhtä aikaa Haatajan kanssa vaihdosta peliin tullut Jesse Kilpeläinen oli Herculeksen näkyvin pelaaja viimeisen vartin rynnistyksessä. 80. minuutilla Kilpeläinen toimitti pitkän ristipallon vasemmalle tavoittaen jälleen Karjalaisen. Pallo pelattiin Heinolaiselle, mutta hyvältä sektorilta lähteneen laukauksen torjui ACO/OLS-vahti jälleen loistavasti.

Viisi minuuttia myöhemmin Kilpeläinen pääsi itse yrittämään 20-metristä. Painavan kudin omaava laitapakki pystyi ohittamaan jo Särkelän, mutta ylärimaa lähemmäs ei Hercules perjantaina yltänyt. Lisäajalla ottelun viimeinen tilanne aukesi vielä Kilpeläiselle, kun Seikkala syötti takaviistoon boxissa. Vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus suuntautui lopulta maalin yli. Ottelu oli loppuvihellystä vaille ja ACO/OLS pääsi juhlimaan makeaa voittoa.

Vaikka ACO/OLS:n peli ei ollut alati vaarallista, ei sen voittoa voi vääryytenä pitää. Vierasjoukkue pääsi nopeammin jyvälle ja kykeni pelaamaan omaa intensiivistä pallollista peliään Herculesta paremmin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Maalivahti Juuso Särkelä oli kentän ehdoton hahmo, mutta keskikentällä Diz Martinez ja varsinkin Otso Liimatta pystyivät omilla pallollisilla ratkaisuillaan antamaan vieraille tarvittavan rauhan vaikeinakin hetkinä. Aapo Kuivila johti puolustuslinjaa mallikkaasti, eikä helppoihin maalipaikkoihin ollut Herculla asiaa.

”Ei auta muu kun siirtää katsetta tulevaan FCV-otteluun. Hyvänä asiana voi pitää sitä, että parannettavat asiat tulivat selkeästi esille. Pelaajien väliset etäisyydet pitää saada lyhyemmiksi ja prässipeli aktiivisemmaksi”, kommentoi päävalmentaja Mikko Isokangas.

Herculeksen ongelmaksi ensimmäisellä puoliajalla koitui kasvaneet etäisyydet, mikä vaikeutti kontrolloitua puolustamista. Osittain samasta syystä myös hyökkäyksiin lähdöt prässin alla koituivat liian haastaviksi. Toisella puoliajalla Herccu paransi peliään ja lopulta maalipaikat vähintään tasapeliin saatiin luotua. Maalipaikkojen valossa tulos mairitteli vierasjoukkuetta, mutta aktiivisen tekemisen myötä voitto ei mennyt väärään osoitteeseen. Herculeksen maalivahti Aleksanteri Patronen pelasi hyvällä tasolla, onnistuen torjuntatöiden lisäksi avauspelissä hyvin. Vaihtojen myötä pelin taso parani, jota tietysti voi pitää lupaavana asiana pitkällä kaudella.

Seuraavaksi Hercules matkaa Vaajakoskelle FCV:n vieraaksi lauantaina 15.5.