Pitkä odotus päättyy perjantaina

Herculeksen odotus tosipelien suhteen tulee viimein päätökseen, kun Kakkosen sarjakausi alkaa tulevana perjantaina. Sarjan avauksen viivästyttyä parilla viikolla, pelit aloitetaan herkullisella paikallisottelulla Hercules – ACO/OLS.

Tavallista pidempi valmistautumisjakso on asettanut omat haasteensa, mutta sen sujumista voi pitää onnistuneena. Pelaajat ovat pysyneet läpi talven ja kevään melko terveenä, joka antaa mukavat lähtökohdat kauden alkuun. Myös harjoitusottelut ovat sujuneet suunnitellusti ja tuloksia voi pitää kokonaisuutena hyvinä. 

Herculeksen viime kauden toinen sija Kakkosessa oli sen historian paras saavutus. Se on tuonut sopivaa pöhinää myös tulevaan kauteen. Vaikka jokunen luottopelaaja jatkaa uraansa uusissa ympyröissä, on joukkueen runko pysynyt pitkälti samana. Uusia pelaajia etsiessä on pyritty löytämään lähinnä nuoria eteenpäin pyrkiviä vahvistuksia ja siinä on onnistuttu hyvin.

Kakkosen C-lohkon suosikkeihin voi laskea ainakin SJK akatemian ja Jyväskylän seudulta tulevat joukkueet. Viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnut SJK akatemia voitti Kakkosen näytöstyyliin edellisellä vierailullaan. Varsinkin kovana kotijoukkueena tunnettu FC Vaajakoski on vahvistunut entisestään ja se tavoittelee kärkisijoja tulevalla kaudella. JJK Jyväskylän valmistautuminen sarjaan koki viime hetkillä dramaattisen käänteen, kun päävalmentaja Ari Koski sai lähteä peräsimestä. Joukkueen runko on kuitenkin säilynyt hyvin kasassa ja hyvän vireen löytyessä hyviä tuloksia on lupa odottaa. Myös sarjanousija OTP:n voi laskea ennakolta mukaan kärkikahinoihin. Yllätysvalmis joukkue on parantanut otteitaan kevään aikana ja tasaisuuden löytyessä sarjasijoitus löytynee aivan kärkipäästä. Kaikkien osalta kauteen valmistautumista voi kuitenkin pitää hyvin erityisenä, mikä antaa varmasti tilaa yllätyksille suuntaan ja toiseen.

Herculeksen hyvät lähtökohdat kauden alkuun, sekä edelliskauden menestys ovat riittävä yhdistelmä kärkisijojen tavoitteluun myös tulevalla kaudella. Syksyllä saavutettu toinen sija näytti, että kaiken osuessa nappiin, mikä vain on mahdollista. Pelaajien motivaatio tekemiseen on kasvanut entisestään, mikä näkyi hyvinä otteina talven ja kevään aikana. Sarjapelit ovat kuitenkin oma maailmansa, joten kaiken pitää olla valmista tuleviin haasteisiin. Pelillisesti Herculeksen tavoitteena on pelata tasainen ja nousujohteinen kausi.

Ensimmäinen paikallisottelu heti avauksessa

ACO/OLS lähtee kauteen varsin hyvistä lähtökohdista. Rauno Ojasen vetämänä joukkue on löytänyt hyvän iskukyvyn, joten odotettavissa on vauhdikas ja tasainen ottelu. Kevään aikana joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti, molempien yltäen voittoon kerran. AC Oulun farmijoukkueena vahvistuksia Veikkausliigastakin on varmasti tulossa ja se antaa mukavan lisämausteen otteluun.

Hercules on hionut viimeistelyssään pelin kokonaisuutta. Vaikka vastustajaa voi pitää joiltain osin tuttuna, on oman pelin löytyminen tärkeässä roolissa. Ottelu on molemmille kauden ensimmäinen ja yllätyksiä on varmasti luvassa kevään koitoksiin verrattuna. Herculeksen pelaajiston terveystilanne on kokonaisuudessaan hyvä. Poissa on varmuudella maalivahti Aki Peltokorpi. Hannes Seikkala on palannut harjoituksiin loukkaantumisen jälkeen, mutta lopullinen pelikunto ratkeaa loppuviikosta.

Voutilainen valmiina kauteen

Herculeksen kapteenistoon kuuluva keskuspuolustaja Timi Voutilainen on tyytyväinen kauden vihdoin alkaessa:

”Joukkueharjoitukset ovat sujuneet hyvin. Harjoituspeleissä tulokset ovat olleet hieman vaihtelevia, mutta ne ovat menneet parempaan suuntaan. Joukkue on valmiina kauteen.”

Pienistä vaivoista huolimatta Voutilainen kokee saaneensa hyvän valmistautumisen kauteen:

”Keväällä minulla oli pieni loukkaantuminen, mutta siitä on hyvin päästy yli. Innolla tässä pelejä odotetaan. Kiva päästä pelaamaan paikallispeliä, mutta varsinkin kauden aloittaminen lämmittää. Harmi kun yleisöä ei saada paikalle. Onneksi kotisohvilta on mahdollisuus peliä seurata”, päättää Timi mietintänsä.

JS Hercules – ACO/OLS, pe 7.5. klo 19.00! Seuraa striimiä Kaleva Livestä. Striimi alkaa 18.30, sen selostaa Juhopekka Pietilä ja kommentaattorina toimii Juha Malinen!