Hercules-OPS lauantaina

Hercules kohtaa lauantaina harjoitusottelussa Kolmoseen valmistautuvan OPS:n. Alunperin vastaan piti tulla Kemi City FC:n, mutta ottelu peruuntui loppuviikosta. Lyhyestä varoitusajasta huolimatta OPS pystyi järjestämään ohjelmansa niin, että kauteen valmistautumisen kannalta tärkeä ottelu saadaan suunnitelman mukaan pelattua.

OPS:n miesten edustusjoukkue palaa jalkapallokartalle pienen tauon jälkeen. Paikka Kolmoseen varmistui talvella ja valmistautuminen vaikuttaa edenneen mukavaa tahtia kauden lähestyessä. Pelaajisto koostuu pitkälti oululaiselle jalkapalloyleisölle tutuista kasvoista ja valmentajana on toiminut Augustin Jibril. OPS on pelannut harjoitusotteluissa pirteästi, viimeisenä näyttönä komea voitto OTP:sta.

Herculeksella on alla suurinumeroinen voitto HauPa:sta. Vaikka tuleva ottelu tulee olemaan kova  haaste Herculle, on tavoitteena jatkaa siitä mihin viikko sitten pelillisesti päädyttiin. Ottelu on tämän hetken tiedon mukaan kenraali Kakkosen kauden avaukseen ja sen pitää näkyä otteissa. Muutenkin peliä pyritään lähestymään sarjapelin tavoin, joka näkynee esimerkiksi aikaisempien vaihtojen vähenemisenä. Toisaalta osalle pelaajista on tärkeä saada vielä alle isoja minuutteja. Herculeksen kokoonpanosta on varmuudella pois Aki Peltokorpi. Muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vielä myöhemmin.

Isomäki ja Hercules löysivät toisensa

Aleksi Isomäki valmistautui kolme kautta sitten Veikkausliigaan PS Kemin riveissä. Tavoitteet oli asetettu korkealle ja kaikki alkoikin hyvin. Lopulta paha ristisidevamma pilasi koko kauden, jonka jälkeen täytyi pelikuviot miettiä uudelleen PS Kemin ajauduttua seurana vaikeuksiin.

”Palasin Tornioon ja pelasin Kakkosta TP-47:ssa. Kun tuli putoaminen Kolmoseen, muuttui pelaaminen enemmän mukavaksi harrastukseksi ilman isompia tavoitteita ”, Aleksi muistelee.

Muutto Ouluun toi kuitenkin monilta osin uudet kuviot ja antoi samalla mahdollisuuden suunnitella myös futista uudelleen. Hercules valmennus otti yhteyttä Isomäkeen. Eilen syntymäpäiviään (22) viettäneen Isomäen potentiaali tiedettiin ja urheilullisuuden lisäksi Aleksin sosiaalisuuden ajateltiin sopivan täydellisesti Herculeksen palettiin. Tällä hetkellä voikin sanoa, että seura ja pelaaja löysivät juuri, mitä olivat kaivanneet.

”Kaikki on mennyt hyvin. Valmennus on loistava kuten meno harjoituksissakin. Paljon nuoria, lahjakkaita pelaajia. Kaikilla kova halu kehittyä, eikä tilaa löysäilyyn harjoituksissa ole, mikäli mukana haluaa pysyä. Tämä on juuri mitä tällä hetkellä lajista kaipasin. Lisäksi uusi pelipaikka laitapakkina on tuonut lisämotivaatiota harjoitteluun”, aiemmin laituria viihtynyt Isomäki toteaa.

Tuleva kausi, sekä OPS-peli näyttäytyvät positiivisena haasteena.

”Kauteen lähdetään menestymään. Joukkue on hyvässä iskussa ja valmis haasteisiin. Henkilökohtaisesti ajateltuna halu kehittyä on kova. Taistelua pelipaikoista on koko ajan. Toivottavasti kova työ tuloksia ja samalla paljon peliminuutteja.”

”OPS:sta en paljon tällä hetkellä osaa sanoa. Mielenkiintoista nähdä minkälainen joukkue on kasattu tauon jälkeen. Haasteita meille riittää varmasti, mutta yritetään jatkaa edellisten ottelujen tapaan.”

JS Hercules – OPS / LA 24.4. Klo 18.00, ottelu pelataan ilman yleisöä. Ottelun striimiä pääset seuraamaan Herculeksen Youtube-kanavalta, striimi alkaa 17.45.