Hercules jyräsi HauPan

Hercules takoi taululle murskalukemat lauantaina Castrenissa, kun HauPa kaatui harjoitusottelussa huikein 15-0 (4-0) lukemin. Kolmoseen valmistautuva HauPa joutui tiukoille heti alussa ja taipui lopulta kovassa vireessä olevalle kotijoukkueelle rumin lukemin.

Hercules sai otteluun pelillisesti hieman hitaan lähdön, vaikka maalien muodossa ottelu eteni Herculeksen komennossa jo ensimmäisellä puoliajalla. Peliesitys ei ollut tarpeeksi yhtenäinen, eikä niiltä osin kotijoukkue täysin tyytyväinen voinut olla. Tauko tulokseksi muodostui Herculeksen 4-0 johto.

Toiselle puoliajalle Hercules paransi peliään. Heti jakson alkuun Hercules löysi peliinsä kaivatun yhtenäisyyden ja tulosta alkoi syntymään kovaan tahtiin. Hyvä joukkuepeli oli myrkkyä vierailijoille, jonka valmistautuminen tulevaan kauteen on vielä reilusti eri vaiheessa.

Herculeksen tavoitteena otteluun oli hyökkäyspelin monipuolistaminen ja siinä se todella onnistui. Maalintekijöitä löytyi laajalta rintamalta Oskari Haanpään näyttäen mallia viidellä osumallaan. Niiltä osin merkittävinä onnistujina voidaan pitää myös Kristian Heinolaista ja Jesse Kilpeläistä, jotka tekivät kaksi maalia mieheen laitapakin tontilta.

”Tasoero oli aika kova, mutta kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen panokseen, jonka pelaajat antoivat. Ensimmäisellä jaksolla oli ehkä enemmän puutteita puolustuspelin yhtenäisyydessä ja pallottoman aloitteellisuudessa pelinrakentelun vaiheessa. Ottelun tavoitteet kuitenkin täyttyivät kirkkaasti”, kokosi ajatuksiaan päävalmentaja Mikko Isokangas.

Ero muodostui lopulta odottamattoman suureksi. HauPa:n valmistautuminen kauteen on vielä pahasti kesken, eikä useamman avainpelaajan puuttuminen tilannetta helpottanut. Hercules voi silti olla omaan tekemiseen tyytyväinen, eikä ilman nöyrää pelaamista tulos olisi revennyt näin suureksi. Sovituista asioista joukkue kykeni pitämään loistavasti kiinni läpi ottelun.

Seuraava harjoitusottelu: la 24.4. klo 18.00. JS Hercules – Kemi City FC

Ottelu pelataan ilman yleisöä. Seuraa ottelun liveä Herculeksen Youtube-kanavalta!