Harjoitusottelut jatkuvat Castrenissa

Hercules jatkaa harjoitusotteluita tulevana lauantaina Castrenissa, kun vastaan astelee Haukiputaan Pallo. Ottelu on Herculle toiseksi viimeinen ennen kauden alkua, joten edessä on viimeiset viilaukset ennen todellisia koitoksia.

Seurayhteisöön kuuluva HauPa on kasannut Kolmoseen kovan joukkueen ja mukana on myös useita Herccu-paidasta tuttuja kasvoja. Viime kauden Herculeksesta Haukiputaalle ovat siirtyneet keskikentällä loistokauden pelannut Miikka Paldan, laituri Taneli Kohonen, sekä puolustuslinjasta tutut naamat Iiro Vandell ja Juuso Pernu. Ottelua voi pitää molemmille hyvänä mittarina ja vastuksena HauPa on aina haastava. Tulevan kesän Kolmonen lienee edellistä kautta tasaisempi ja HauPa:n voi olettaa yltävän sarjan kärkisijoille asti.

Herculeksen valmistautuminen kauteen on edennyt hyvin aikataulussa ja nyt tavoitteena on edelleen seuraavalle tasolle nouseminen. Sunnuntain ottelussa tullut tasapeli Ykkösen RoPS:a vastaan antoi jälleen rutkasti itseluottamusta ja se on näkynyt positiivisesti myös harjoituskentällä.

”Meno harjoituksissa on ollut mainio. Hyvät tulokset on ollut omiaan lisäämään tekemisen laatua”, sanailee päävalmentaja Mikko Isokangas.

”Puolustuspelin on pysyttävä myös lauantaina yhtä nöyränä, vaikka koko ajan paine ei olisikaan RoPS-pelin tasolla. Tämän lisäksi hyökkäyspeliin pitää pystyä löytämään variaatioita. HauPa on vaarallinen joukkue”, ”Känö” jatkaa.

Kilpeläinen valmiina kauden haasteisiin

Herculeksen laitapuolustaja Jesse Kilpeläinen odottaa uutta kautta innolla. HauPa:sta viime kaudella Herccu-paitaan siirtynyt pakki on nauttinut ajastaan Herculeksessa.

Kuva: Anu Perälä

”Joukkueeseen oli helppo tulla mukaan. Treeniolosuhteet ovat hyvät ja siinä on ollut helppo kehittyä pelaajana. Uuden pelipaikan myötä sain uutta syvyyttä peliini ja kehittymistä tapahtui pitkin kautta. Koko joukkueelta kausi oli hyvä ja nousujohteinen, eikä nousukaan lopulta kauaksi jäänyt.”

Tulevaan kauteen valmistautuminen on Kilpeläisen mukaan edennyt samoilla kaavoilla.

”Myös tähän kauteen valmistautuminen on ollut nousujohteinen. Suomen Cupin pettymyksen jälkeen on tehty kova tason nosto ja varsinkin ylempien sarjojen joukkueita vastaan nollapelit, ja voitto AC Oulusta ovat hyviä osoituksia tästä. Meidän joukkueemme on tiivis ja henki on hyvä. Odotukset kauteen ovat hyvät, kuten valmiudet ylipäätään.”

Kasvattajaseuran kohtaamista Jesse odottaa innolla.

”Hyvillä fiiliksillä HauPa:a vastaan. Kaikki pelaajat ovat tuttuja ja vastassa on kova Kolmosen jengi. 15 vuotta seurassa olleena mukava seurata, miten kausi heillä etenee. Mielenkiintoinen ajatus on myös se, ettei enää olekaan niin perillä, minkälaista peliä HauPa pelaa.”

JS Hercules – HauPa, la 17.4. klo 15.00. Seuraa ottelua livenä Herculeksen Youtube-kanavalta! Ottelun selostaa Ville Luotola, ja kommentaattorina toimii Vellu Hölttä. Live alkaa 14.45.