Herculeksen alku kaatoi ACO/OLS:n

Hercules kaatoi lauantaina harjoitusottelussa paikallisvastustaja ACO/OLS:n vahvan ensimmäisen puoliajan rynnistyksellään. Pikavauhtia kolmen maalin johtoon karannut Herccu kirjautti lopulta voittolukemiksi 2-3 (0-3).

Koko ensimmäinen puoliaika oli Herculekselta vahvaa pelaamista ja tulostakin syntyi jo heti alkuminuuteilla. Sami Karjalainen laukoi vapaapotkun 20 metristä komeasti kohti ylänurkkaa. OLS-vahti sai vielä torjuttua laukauksen tolpan kautta kentälle, mutta paluupallon pisti sisään Samuli Leppälä. 0-2 osuma oli päivän komein. Aleksi Isomäki syötti murtavan syötön Muritala Adeniranille. ”Murin” vahvan nousun OLS sai vielä purettua ulos 16-alueelta, mutta Niklas Haatajan pommi upposi vastustamattomasti maaliin. Hallitun haltuunoton jatkeeksi pompusta lähtenyt laukaus venytti verkkoa ylänurkassa äärimmilleen. Ottelun kolmannen maalin alustajina olivat asialla samat miehet. Isomäki syötti Adeniranille ja tällä kertaa laadukas kääntö maalille löysi suoraan Kuutti Matilan. Kliininen viimeistely läheltä toi 0-3 lukemat.

Ensimmäisellä puoliajalla Hercules kykeni hallitsemaan tilanteita hyvin. OLS ei kyennyt pääsemään maalipaikoille ja vastaavasti Hercules näytti vaarallisuutensa. Maalitilanteita syntyi mukavasti ja viimeistely oli kliinistä.

Vielä toisen puoliajan Hercules aloitti vahvasti, mutta iso osa jaksosta oli selvästi heikompaa peliä. ACO/OLS:n kavennusosumat syntyivät ottelun loppuhetkillä. 1-3 kavennus syntyi rangaistuspotkusta ja loppulukemat 2-3 juuri ennen loppuvihellystä. Ottelun viimeinen maali aiheutti hieman hämmennystä, kun pallo vietiin pois suoraan maalivahti Aki Peltokorven käsistä maaliin saakka. Tilannetta seurasi päätösvihellys ja maalin hyväksyminen taisi tulla kaikille yllätyksenä ja hieman viiveellä.

Vaikka toinen puoliaika oli Herculekselta vaisumpi, voi voittoa pitää oikeutettuna. Tuloksen lisäksi vastuuta saatiin jaettua jälleen isolle pelaajamäärälle, kun toisella jaksolla suoritettiin yhteensä kahdeksan vaihtoa. Vasempana puolustajana pelannut Aleksi Isomäki pelasi vahvan ottelun ja samaan ylsi Kristian Heinolainen oikealla. Keskikentällä Niklas Haataja ja Valtteri Kovalainen olivat myös vahvalla pelipäällä.

Hercules jatkaa harjoitusotteluitaan pääsiäisen jälkeisellä viikolla Rovaniemellä RoPS:a vastaan.