Hercules ja RFA maalittomaan

Hercules ja rovaniemeläinen RFA pelasivat lauantaina maalittoman tasapelin Heinäpään tekonurmella. Edellisen ottelun maaliriehan jälkeen Herccu onnistui tasapainoisempaan esitykseen, mutta tarvittava maali ottelun voittamiseksi jäi uupumaan.

RFA aloitti ottelun terävästi Herculeksen heräillessä vielä päivän koitokseen. Vieraiden aktiivinen peli tuotti haasteita ja alkuhetkien aikana rovaniemeläiset pääsivät pariin otteeseen lähentelemään vaarallisesti 16-vuotiaan Aki Peltokorven vartioimaa Hercules-maalia. Vartin pelin jälkeen ottelu alkoi kääntymään kotijoukkueelle. Herccu kykeni pitkiin pallonhallintajaksoihin ja ajoittain RFA:lla oli isoja vaikeuksia  pelinavaamisessa riistojen jälkeen.

Ensimmäisen puoliajan parhaat tilanteet avautuivat Herculeksen Rasmus Myllykselle. Myllys pääsi kahteen otteeseen laukomaan läheltä, mutta molemmat yritykset suuntautuivat ohi. Vastapainoksi Kuutti Matila laukoi kertaalleen kaukaa painavasti, mutta RFA-vahti onnistui torjumaan kudin kulmaksi.

Heti toisen puoliajan alkuun Hercules sai mainion tilanteen maalitilin avaamiseksi. Hyvä prässi vieraiden maalipotkun jälkeen avasi Sami Karjalaiselle avopaikan, mutta tarvittava terävyys jäi uupumaan. Herccu onnistui pitämään puolustusmuotonsa tiiviinä jokseenkin läpi ottelun. Jälkimmäisellä puoliskolla tasapaino oli lyhyitä pätkiä hukassa, mutta laadukkaita maalipaikkoja tuli toisaalta enemmän. Vaarallisten myllytysten lisäksi Muritala Adeniran ja Henry Mäkäräinen laukoivat pallon tolppaan. 

”Isoin pointti otteluun oli puolustuspelissä. Riittävä askel OTP-peliin verrattuna saatiin otettua. Muoto pysyi hyvin kasassa, eikä vastustaja päässyt sen sisään kovin useasti. Kruununa voi pitää Akin 0-peliä”, kommentoi päävalmentaja Mikko Isokangas ottelun jälkeen.

Vaikka voitto jäi Herculekselta ottelussa saavuttamatta, sai se hyvät pohjat pelin kehittämiseen edelleen. Harjoitusottelut jatkuvat tulevana lauantaina ACO/OLS:a vastaan.

ACO/OLS – Hercules ottelu striimataan Herculeksen Youtube-kanavalla. Lisätiedot striimistä julkaistaan myöhemmin Herculeksen somekanavilla.