FC Raahen kasvatti Hannes Seikkala (22) siirtyy punamustiin. Pääosin laiturina operoinut taistelija pelasi viime kaudella AC Kajaanissa, jossa hän pelasi 11:ssä ottelussa. Hanalle on kertynyt Ykkösen kokemusta myös AC Oulussa. Yhteensä 15:ssä pelatussa Ykkösen ottelussa 1999-syntynyt Seikkala on viimeistellyt neljä maalia.

Kotikaupungin seuran lisäksi Seikkalalla on vyöllään juniorikausia myös Tervarit-junioreissa ja OLS:ssa, joten raahelaislähtöinen peluri on valmiiksi tuttu kasvo jo usealle Herccu-pelaajalle. Päävalmentaja Mikko Isokankaan mukaan Seikkalan ominaisuudet sopivat muihinkin rooleihin kuin laiturin paikalle.

”Hanneksen profiili pelaajana ja persoonana sopii joukkueeseen mainiosti. Kentällä mies on viihtynyt parhaiten laiturina, mutta olemme jo jutelleet, että valmiudet uuden opetteluunkin on tarvittaessa olemassa. Junioriaikojen pienestä terrieristä on kasvanut jo ihan aikuisen kokoinen. Mielenkiintoinen pelaaja, jonka kaikkea osaamista ei ole vielä nähty.”

Joukkueen runkopelaajiin viime kaudella lukeutunut, kuvassa Jippoa kanssa vääntävä, Muritala Adeniran (22) jatkaa seurassa. 13 maalia kahden kauden aikana Kakkosessa viimeistellyt hyökkääjä on toivottu lisä hyökkäyskalustoon. Isoja kehitysaskelia kahden viime vuoden aikana ottanut nigerialaislähtöinen nuori mies on oppinut seuran tavoille ja valmiina kolmanteen kauteensa edustusjoukkueessa.

”Muri on sopeutunut joukkueen toimintatapoihin parin vuoden aikana hienosti ja on nykyään äärimmäisen sitoutunut joukkueeseen. Pelillisesti hän pystyy luomaan aloitteillaan vaaraa hyökkäyspelaamiseen, mutta on valmiina hoitamaan myös oman tonttinsa, kun joukkueella ei ole palloa. On ollut hienoa seurata miehen kasvutarinaa, joka on edelleen noususuunnassa”, päävalmentaja kehaisee.

Joukkueeseen on liittynyt jo aiemmin STPS:n kasvatti Rasmus Myllys (21). Savonlinnasta muuttaneen nuoren miehen toi Ouluun mm. opiskelut. Kolmosesta uuteen haasteeseen ponnistanut juoksuvoimainen hyökkääjä oli lähes koko viime kauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta tällä hetkellä Rasse harjoittelee ja pelaa täysipainoisesti. Isokangas kehuu tulokkaan työmoraalia.

”Rasmus on erittäin juoksuvoimainen ja työteliäs kaveri. Hyppäys seuraavalle tasolle on aina haaste, mutta peluri on ottanut sen hyvin vastaan. Kestävyystestit osoittivat kovan juoksukunnon ja nopeutta on saatavissa irti vieläkin enemmän, kunhan treenikuormaan tottuu. Sitten vain pitää pyrkiä hyödyntämään nämä ominaisuudet hyötykäyttöön.”

Hercules kohtaa lauantaina 27.2. ystävyysottelussa AC Oulun Garam Masala Areenalla klo 13.45. Otteluun ei oteta yleisöä.