Hercules voitti Hakan Kajaanissa

Herculeksen valmistautuminen tulevaan kauteen jatkui lauantaina harjoitusottelulla Kajaanin Hakaa vastaan. Kajaanin palloiluhallissa pelattu ottelu oli vahva osoitus Hercun hyvästä suunnasta pelillisesti, päättyen lopulta (1-1) 1-3 voittolukemiin.

Hercules hallitsi ottelua alusta lähtien, mutta aivan alkuhetkiä leimasi myös huolimattomuus ja terävyyden puute kaksinkamppailuissa. Vartin pelin jälkeen KajHa-hyökkääjä käytti Herculeksen puolustuksen uinahduksen hyväkseen. Pallonriisto suojauksesta ja viimeistely kotijoukkueen 1-0 johtomaaliin.

Tasoitus syntyi viisi minuuttia myöhemmin. Hercules menetti pallon hyökkäysalueella, mutta onnistui prässäämään sen välittömästi takaisin. Aleksi Isomäki murtautui vasemmalta 16-alueelle ja syötti keskelle Kuutti Matilalle. Pilkun kohdalta Matila jatkoi pallon kajaanilaisten maaliin.

Heti toisen puoliajan alkuun Hercules nousi ottelussa johtoon. Kristian Heinolainen syötti laadukkaasti KajHan puolustuslinjan selustaan ja Matila kiirehti palloon ensimmäisenä. Oskari Haanpää tuki hyökkäystä hyvin ja sijoitti Matilan syötön tyhjään maaliin.

Loppulukemat 1-3 syntyi rangaistuspotkusta Haanpään osuessa jälleen. Näppärä seinäpeli Onni Heikkisen kanssa pakotti KajHa-puolustajan rikkomaan ja tehokkaan pelin pelannut Haanpää ratkaisi ottelun lopullisesti.

Hercules dominoi tapahtumia laajasti, mutta parannettavaakin jäi. Pallonmenetyksiä tuli edelleen huonoilla alueilla, eikä turhilta harhasyötöiltäkään vältytty. Suunta oikeaan oli kuitenkin selkeästi nähtävillä. Pelaajiston osittain vaihduttua myös pelillisiä asioita on pystytty uudistamaan. Ensimmäinen viikko harjoittelua niiltä osin on nyt takana ja tulokset näkyivät jo pelissä sovittujen asioiden onnistumisina.

”Ottelu oli tärkeä osa valmistautumista tulevaan kauteen. Paljon on vielä tekemistä, mutta kehitysaskeleita on saatu otettua. Tästä voi jatkaa luottavaisena eteenpäin”, summasi Mikko Isokangas pelin jälkeen.

Herculeksen harjoitusottelut jatkuvat 27.2 AC Oulua vastaan.