OLS vei Oulun Derbyn

Hercules aloitti kauden 2021 ottelut tappiolla. Suomen Cupin taival päättyi heti alkuun, kun paikallisvastustaja OLS nousi 1-2 (1-0) voittoon toisen puoliajan maaleilla.

Kempeleen Ojan rauta Areenassa pelattu ottelu alkoi Herculeksen kannalta hyvin. Pitkät pallonhallintajaksot rytmittivät peliä kotijoukkueen toivomalla tavalla ja maalipaikkoja avautui hyvään tahtiin. Terävästi hyökännyt Herccu pääsi ensimmäisen jakson aikana yrittämään maalintekoa parhailta sektoreilta useaan otteeseen.

Ottelun avausmaali syntyi 20. minuutilla. Jesse Kilpeläinen pelattiin vapaaksi oikealla laidalla ja matala keskitys tavoitti Sami Karjalaisen. Nopea ohjaus pilkun tuntumasta alanurkkaan varmisti Herculekselle taukojohdon.

Ottelun edetessä kotijoukkueen pelin taso laski. Heikkojen pallollisten suoritusten lisäksi väärät valinnat johtivat liian usein helppoihin pallonmenetyksiin. Tästä huolimatta hyökkäykset vyöryivät edelleen ajoittain mukavasti ja mahdollisuuksia lisämaaleihin avautui.

OLS paransi peliään toiselle puoliajalle. Prässipeli oli aktiivisempaa ja nopeat hyökkäykset aiheuttivat vaikeuksia Hercules-puolustukselle. Lopulta vierasjoukkue onnistui tekemään ottelun voittoon riittävät maalit.

64. minuutilla OLS murtautui 16-alueelle vaarallisesti. Ensimmäisen laukauksen Herccu-vahti Aleksanteri Patronen torjui hyvin jalallaan, mutta paluupallon laukoi maaliin Otso Liimatta. 10 minuuttia ennen loppuvihellystä nähtiin voittomaali. Päätyrajan tuntumasta takatolpalle keskitetyn pallon puski Santtu Seppänen tarkasti tolppaa hipoen verkon perille.

Tappio tarkoitti Herculeksen Cup-pelien loppumista tältä kaudelta. Pelistä näkyi luonnollisesti rutiinin puute. Ajoittain peli oli yliaktiivista, joka aiheutti haasteita organisoidun pelin saavuttamisessa.

”Ensimmäinen virallinen ottelu ja tuloksen suhteen tietysti pettymys se oli”, kommentoi päävalmentaja Mikko Isokangas ottelun jälkeen.

”Peli lähti hyvin liikkeelle, mutta harmittavasti pallolliset ratkaisut heikkenivät liikaa. Antoi tämä kuitenkin hyvin käsitystä pelaajistosta ja pelaamisesta ylipäätään”, Isokangas jatkoi.

Herculeksen valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu pelien osalta tulevana lauantaina Kajaanissa KajHa:a vastaan. Harjoittelu on vielä joiltain osin rajoitettua, mutta mahdollisuuksien mukaan lajiharjoitukset on vedetty Ojan Rauta Areenassa. Pelaajiston osalta joukkueen kasaaminen on edennyt hyvin, mutta varsinkin keskisektorille on vielä vahvistuksien kartoittaminen käynnissä.