Patrosen johdolla – Kapteeni jatkaa seurassa

Nykypelaajista pisimpään JS Herculesta edustanut joukkueen maalivahti Aleksanteri Patronen (22) teki jatkosopimuksen juuri ennen cupin avausta. Kaksi edellistä kautta joukkueen kapteenina toiminut Patronen kantaa torjuntavastuun tulevallakin kaudella yhdessä nuoren Aki Peltokorven (16) kanssa. Tulevan lauantain ottelusta Peltokorpi on pois pienen vamman vuoksi, joten tuoreen jatkosopimuksen haltija pääsee heti tositoimiin johdattamaan joukkuetta kohti kauden ensimmäistä virallista ottelua.

”Nyt saatiin sopimukseen nimet alle ja pääsen käynnistämään jo viidennen perättäisen kauden Herculeksessa. Seurassa on ehtinyt nähdä monia erilaisia vaiheita, mutta joka kausi jollain tavalla toiminta on kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Mennyt kausi oli sijoituksellisesti ja pelillisesti hyvä. Uskon, että seuran ja myös joukkueen toimintaa pystytään kehittämään myös tulevalla kaudella. Nälkää jäi menneestä vuodesta. Virallisten pelien makuun päästään heti lauantaina, kun cup-taival päästään aloittamaan derbyllä. Ensimmäinen ottelu on aina haastava, vaikka yhteisiä tapahtumia onkin jo takana. Olen kuitenkin erittäin luottavainen ja uskon, että jengistä saadaan puristettua tarpeeksi irti jatkoon pääsemiseksi”, Patronen pohdiskelee. 

Päävalmentaja Mikko Isokangas ottaa kapteeninsa riemulla vastaan: ”Becksu kuuluu vahvasti joukkueen kalustoon ja on oikeastaan monilla tasoilla nyky-Herculeksen ilmentymä. Erittäin voitontahtoinen, urheilullinen ja joukkueen edun ensisijaisesti huomioiva, joka on nähnyt joukkueen ja seuran kehittymisen jo usean vuoden aikana. Valmennus ja pelaajat ovat vuosien aikana vaihtuneet, mutta Becksu on jäänyt. Vaikka miehellä ei ole vielä ikää kuin reilu parikymmentä, niin hän kantaa isoa vastuuta pelillisen annin lisäksi joukkueen kehittämisestä ja huomioi muut pelaajat esimerkillisesti.”

JS Hercules avaa virallisen pelikautensa lauantaina 30.1. klo 15.45 Kakkosen Cupin ottelulla AC Oulu/OLS:a vastaan. Ottelu pelataan suljettujen ovien takana Kempeleen Ojan Rauta Areenalla. Yleisöä ei voida vallitsevan tilanteen vuoksi otteluun ottaa. Ottelun voittaja etenee Cupin seuraavalle kierrokselle, joka tulee pelata alustavasti 13.2. mennessä.

Ensimmäiselle varsinaiselle Suomen Cup-kierrokselle pääsevät Veikkausliigan karsintalohkojen lohkokakkoset, Ykkösen karsintalohkojen voittajat ja kaksi parasta lohkokakkosta sekä Kakkosen Cupin finaalijoukkueet. Veikkausliigan karsintalohkojen voittajat etenevät suoraan Suomen Cupin puolivälieriin.