Keskisektorille lisää osaamista

Hercules on vahvistunut kahdella keskikaistalla viihtyvällä pelaajalla. Syksyllä joukkueeseen liittynyt Lapuan mies Iikka Hirvilammi ja AC Oulu Akatemiassa viime kaudella operoinut Niklas Haataja (kuvassa) pelaavat Hercun väreissä kaudella 2021. Uudet sopimukset tuovat joukkueeseen myös orastavaa johtajuutta, sillä molemmat toimivat aiemmassa seurassaan joukkueensa kapteenina.

Hirvilammella on Kakkosen kokemusta muutaman vuoden takaa Lapuan Virkiän paidassa. Hän opettelikin uudelleen sarjatason vaatimuksiin Herculeksen harjoituksissa syyskierroksella ja on nyt valmiina testaamaan tasoaan myös otteluissa. Jykevä toppari nauttii kaksinkamppailuista ja hyvästä puolustuspelaamisesta.

Tavoitteellisesti ja jalat maassa uuteen haasteeseen suhtautuva Haataja on monikäyttöinen pelaaja. Oululaisille jalkapalloseuraajille tutun Haapaniemen Tapion komennossa neljä viimeistä vuotta viettänyt keskiakselin monitoimimies hallitsee sekä keskikentän keskustan, että topparin tontit. Oppimisenhaluinen, pitkän huiskea nuorukainen on valmiina kehittymään seuraavalle tasolle ja ottamaan kaksivuotisen sopimuksen aikana urallaan seuraavat askeleet.

Päävalmentaja Mikko Isokangas on tyytyväinen uusiin sopimuksiin: ”Niklas on fiksu, tavoitteellinen ja realistisesti omiin kykyihinsä suhtautuva ukko, jonka oppimisenhalua ei voi kuin ihailla. Iikan fyysiset ja henkiset ominaisuudet puolestaan ovat niin potentiaaliset, että mielenkiinnolla koitetaan saada kaikki osaaminen irti ja vahvuudet joukkueen käyttöön. Niklaksen sopimus on kaksivuotinen, mikä mahdollistaa maltillisen etenemisen ja poistaa turhan kiireen. Meidän näköisiä pelaajia.”

Herculeksen harjoitusottelu tulevana lauantaina RFA:a vastaan on peruttu. Ensimmäinen varsinainen tasonmittaus tullee olemaan Kakkosen Cupin ottelu OLS:a vastaan. Alustavasti ottelu on sovittu pelattavaksi Heinäpään hallissa lauantaina 30.1., mutta tähän voi tulla vielä muutos. Ottelun paikka ja aika vahvistetaan mahdollisimman pian.