Hercules palasi voittokantaan kauden viimeisessä ottelussaan FC Kiistoa vastaan. Loistavan syksyn pelannut kotijoukkue nappasi Castrenissa vielä kerran täydet kolme pistettä 2-1 (1-0) lukemin. Vieraiden kohtaloksi oli varmistunut jo ennen päätöskierrosta putoaminen Kolmoseen, mutta tappioon se ei helposti taipunut. Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat melko päinvastaiset. FC Kiisto oli varma sarjajumbo ja saapui Ouluun kapealla miehistöllä. Herculla oli käytettävissään lähes koko pelaajisto ja tavoitteena vielä voittoisan päätöksen myötä tuleva parhaan lohkokakkosen paikka.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Hercun hallintaa alusta loppuun. Kotijoukkue onnistui painamaan pelin FC Kiiston kenttäpuoliskolle ja voimakas vastatuuli vaikeutti vieraiden tilannetta entisestään. Hercules loi vaarallisimmat paikkansa erikoistilanteista. Reilun vartin pelin jälkeen Pekka Welling pääsi puskemaan Valtteri Kovalaisen antamasta kulmapotkusta, mutta ohjaus painui hieman yli maalin. Hercules avasi maalitilinsä 24.minuutilla. Kovalainen keskitti jälleen kulmapotkun ja Samuli Hölttä nousi korkeimmalle puskien pallon verkkoon. Kaksi minuuttia myöhemmin toinen maali kulmapotkusta oli enemmän kuin lähellä, mutta kuin ihmeen kaupalla pitkään maalin edessä pyörinyt pallo ei löytänyt tietään verkon perille. Taukotulokseksi jäi 1-0 kotijohto.

Hercules aloitti toisen puoliajan vaisusti. FC Kiisto pystyi suoraviivaisella pelillään painamaan pelin kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Vaikka viimeinen terävyys vieraiden hyökkäyksistä jäi puuttumaan, pakottivat rynnistykset tekemään nopeita ja selkeitä ratkaisuja tilanteiden selvittämiseksi. FC Kiiston tasoitus syntyi 52. minuutilla kulmapotkusta. Melko hiljainen ja korkea taka-alueelle keskitetty pallo tavoitti vaasalaiset. Hercules-pelaajat löysäilivät tilanteessa ja lipsuivat lopulta myös aluepuolustuksesta. Maalin eteen takaisin toimitetun pallon laittoi maaliin Frans-Eemil Leppänen. Tasoitusmaali toimi kotijoukkueelle herätyksenä ja ottelu alkoi lopulta kääntymään toivottuun suuntaan.

Tuuliset olosuhteet vaikeuttivat syöttötyöskentelyä, mutta paine vierasjoukkueen puolustuksessa kasvoi. Ottelun voittomaali syntyi 68. minuutilla, päivän teeman mukaan kulmapotkusta. Erikoistilanteista vastaava valmentaja Janne Oksalan kuviot ovat olleet tuhoisia läpi kauden, mutta kauden viimeinen maali oli sieltä parhaasta päästä. Simon Thurling antoi matalan kulman kohti etutolppaa. Hämäysjuoksujen jälkeen Miikka Paldan käänsi pallon 16-alueen rajalle. Ottelun hahmo Valtteri Kovalainen päivysti sovitusti tilannetta ja laukoi haltuunoton jälkeen pallon voimalla takanurkkaan.

Vierailija FC Kiisto onnistui vielä ottelun loppuhetkillä lisäämään painetta kotijoukkueen puolustukseen, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Kertaalleen maalivahti Aki Peltokorpi joutui venymään huipputorjuntaan, oman avausvirheensä jälkeen.

”Ottelu ei ollut meiltä paras, mutta lopulta hyvin hoidettu. Kyllähän koko kausi on ollut menestys”, iloitsi päävalmentaja Mikko Isokangas.

”Lopputulosta voi pitää meiltä jokseenkin maksimaalisena. Jippo vei sarjan ansaitusti, mutta ei ylivoimaisesti. Vaikka pelaajat ovat tehneet kaiken tyylillä ja valmentaminen on ollut todella antoisaa, koko porukalle jäi vielä nälkää. Parantaa voi aina. Lisäksi koko taustatiimi on hoitanut kaiken mallikkaasti”, ”Känö” kiittelee.

Hercules varmisti voitollaan parhaan lohkokakkosen paikan, millä voi olla merkitystä mahdollisissa täydennysmenettelyissä. Herccu kykeni suorittamaan tasaisen vahvan kauden, minkä päätteeksi viimeisen seitsemän ottelun saldona oli huikeat kuusi voittoa ja tasapeli. Joukkueen fysiikka oli hiottu Anu Perälän johtamana rautaiseksi ja tarpeeksi laadukas ja laaja pelaajarinki oli vertailussa lähes vertaansa vailla. Oma osansa menestyksessä on ollut tiivis joukkuepuolustus. Pieneen päästettyjen maalien määrään on vaikuttanut ratkaisevasti myös maalivahtikaksikko Aleksanteri Patronen-Aki Peltokorpi, jotka ovat suoriutuneet kaudesta kiitettävästi Jussi Viirelän valmennuksessa.

Lopuksi JS Hercules kiittää kaikkia tukijoita ja kannattajia, joita ilman seurahistorian parasta sijoitusta ei olisi syntynyt.