Kauden viimeinen paikallisottelu oli ladattu täyteen panoksia, mutta maaleiksi asti ne eivät muuttuneet. Hyytävässä säässä pelattu OLS:n isännöimä ottelu päättyi tiukan puolustustaiston jälkeen 0-0 lukemiin. Lopputulos oli kenttätapahtumiin nähden oikeutettu, mutta samalla selvästi karvaampi vierasjoukkue Herculesille.

Heinäpään lämmitettävälle tekonurmelle siirretty ottelu oli alusta lähtien tarkkaa puolustuspelaamista. OLS lähti peliin aiempia kohtaamisia puolustusvoittoisemmalla pelitavalla, onnistuen siinä hyvin. Alkuminuuteilla Hercules oli terävä ja kykeni vaarallisiin hyökkäyksiin oikealta puolustaja Jesse Kilpeläisen johdolla. 9. minuutilla Pekka Welling pääsi laukomaan Kilpeläisen tarjoilusta, mutta viimeistely jäi löysäksi.

Alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui. OLS pyrki ajoittamaan korkean prässinsä huolellisesti, onnistuen siinä vaihtelevasti. Hercules kykeni pääsemään prässin alta ajoittain hyvin, mutta murtautuminen osoittautui haasteeksi. Kotijoukkueen riistäessä pallon, ei syöttösuuntia oikein löytynyt. Lopputulemana oli maalitilanteiden valossa köyhä ensimmäinen puoliaika. Kertaalleen myös OLS pääsi kokeilemaan 25 metristä maalivahti Aleksanteri Patrosen virettä, joka todettiin vahvan torjunnan myötä hyväksi.

Toinen puoliaika noudatti pitkälle ensimmäisen kaavaa. OLS:n hyökkäyspeliä kuvasi varovaisuus, kun syötöt suunnattiin isolta osin sivuille ja alas. Hercules ei löytänyt keinoja päästä hallitusti puolustuslinjan taakse. Yritysten suurin haaste oli OLS:n hyvin kestänyt puolustusmuoto, mutta osasyynä toimi myös puutteet pallokosketusten laadussa.

Loppua kohti ottelu heräsi henkiin myös tilanteiden valossa. Kertaalleen Hercules onnistui saamaan pallon OLS-maaliin, mutta Pekka Welling oli ennättänyt tilanteessa niukasti paitsioon. Hetkeä myöhemmin seurasi ottelun puhutuin tilanne, kun oikealta syötetty keskitys muutti ratkaisevasti suuntaa OLS-puolustajan kädestä. Tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa aineksia rangaistuspotkuun.

Lopussa molemmilla oli paikkansa täyteen pistepottiin. Hercules painoi pelin väkisin OLS-maalin edustalle hakien voittoa. Vaikka selkeitä maalitilanteita ei juuri syntynyt, pyöri pallo useaan otteeseen vaarallisesti kotijoukkueen 16-alueella. Lisäajalla myös OLS pääsi lähelle osumaa Hercun hakiessa riskillä maalia. Ottelun paras tilanne avautui ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, mutta läheltä tullut ohjaus jäi vaisuksi suuntautuen lisäksi kohti maalivahti Patrosta.

0-0 tasapeli maistui Hercules-leirissä tappiolta OLS:n poistuessa kentältä tyytyväisenä. Voitolla Hercules olisi lähtenyt päätöskierrokselle iskuetäisyydeltä sarjan voittoa ajatellen. Nyt sarjakärki JIPPO voi varmistaa ykköspaikan voittamalla tulevana viikonloppuna sarjajumbo FC Kiiston. OLS paransi tasapelillä hieman osakkeitaan sarjapaikan varmistamisen suhteen, mutta pelattavaa jäi edelleen kahteen viimeiseen otteluun.

”OLS pelasi hyvin. Puolustivat kurinalaisesti, eikä tiloja löytynyt helposti”, totesi päävalmentaja Mikko Isokangas ottelun jälkeen.

”Hieman meiltä jäi puuttumaan pallollisista ratkaisuista varsinkin murtautumisvaiheessa ja lisäksi prässin ajoituksissa oli pieniä epäkohtia, mutta kyllä ukot kaikkensa yrittivät, eikä niiltä osin ole syytä moittia.”

Herculesin kausi on ollut kaikkinensa hyvä. Tasapelipiste varmisti sarjan kakkospaikan, jota voi pitää odotuksiin nähden loistavana. Mikäli JIPPO hoitaa oman osuutensa odotetulla tavalla, jää viimeiselle kierrokselle pelattavaksi vielä lohkojen parhaan kakkosen paikka. Hercules kohtaa viimeisellä kierroksella 7.11. kotiottelussa FC Kiiston.