Hercules jatkoi oivaa syysvirettään sunnuntaina Castrenissa, kun JJK Jyväskylä kaatui komeasti 2-1 (1-1) lukemin. Voitto nosti samalla Hercun sarjan kärkeen pisteellä ohi JIPPOn, joka viikonlopun CUP-finaalin vuoksi pelaa ottelunsa myöhemmin.

Ottelun alku oli Herculesin osalta sekavaa peliä. Kymmenen minuutin kohdalla maalivahti Aleksanteri Patronen haparoi kierrätyksessä, mutta paitsio pelasti kotijoukkueen. Hetkeä myöhemmin JJK:n Robin Saastamoinen pääsi helposti läpiajoon, mutta nosto suuntautui hieman ohi maalin. JJK siirtyi ottelussa johtoon 20. minuutilla. Maalivahti Patronen epäonnistui keskityspallossa ja lopulta Joel Pasanen siirsi vieraille 0-1. Maali oli seurausta koko joukkueen sekavasta suorittamisesta, mutta toimi samalla hyvänä herätyksenä.

Puolen tunnin kohdalla Hercules näytti hyökkäyspelissä parastaan. Vaarallisia tilanteita syntyi lähes jokaisesta hyökkäyksestä. Valtteri Kovalaisen oivalluksesta Pekka Welling pääsi nokikkain JJK-vahti Aati Riihimäen kanssa, mutta hyvä vastaantulo esti tasoituksen. Seuraavaksi Muritala Adeniran karkasi läpiajoon, mutta hieman karkea kosketus ratkaisevalla hetkellä vesitti tilanteen. Laitapakkien keskinäinen yhteys oli lähellä tuoda tulosta, kun Juuso Pernu oli päättämässä Jesse Kilpeläisen keskitystä puskemalla.

Ansaittu tasoitus syntyi 33. minuutilla. Simon Thurling pääsi lataamaan Miikka Paldanin tarjoilusta. Maalivahti Riihimäki onnistui peittämään ensimmäisen laukauksen. Paluupalloon Jesse Kilpeläinen reagoi hyvin ja hänellä oli aikaa laukoa pallo vastustamattomasti maaliin. Tauolle siirryttiin tasatuloksessa.

Ottelun toinen puoliaika oli Hercules-näytöstä. Heti alkuhetkillä Pekka Welling oli päästä rankaisemaan maalivahti Riihimäen haparoitua. Hyökkäyspeli oli monipuolista ja pelin kontrolli oli täysin kotijoukkueella. Valtteri Kovalainen vaikutti aina hyökkäysalueella pallon saadessaan löytävän ajan ratkaiseviin syöttöihin. Vartti tauon jälkeen ”Valen” syötöstä kentän parhaimmistoon kuulunut Jesse Kilpeläinen karkasi puolittain läpiajoon, mutta johtomaalia ei n 150 päinen oululaisyleisö saanut vielä nähdä. Pari minuuttia myöhemmin oli Muritala Adeniranin vuoro karata Kovalaisen tarjoilusta. Vasemman jalan laukaus painui niukasti takatolpan ohi.

JJK sai toisella puoliajalla useamman pidemmän hyökkäyksen, kun vielä ensimmäisellä jaksolla vieraat keskittyivät vastahyökkäyksiin muutaman pelaajan voimin. Hercules onnistui kuitenkin puolustuspelissään hyvin ja ratkaisevia syöttöjä jouduttiin hakemaan huonoista paikoista.

Herccu onnistui luomaan tasaisesti hyviä maalipaikkoja vielä ennen lopullista onnistumista. 83. minuutilla Pekka Welling pääsi jälleen testaamaan JJK-vahti Aati Riihimäen virettä, todeten sen riittäväksi pysäyttämään ensimmäisen yrityksen. Tilanteen jatkuessa Welling oli ensimmäisenä pallossa, mutta toisen laukauksen sijaan käänsi pelivälineen maalin edustalle Muritala Adeniranille. ”Murin” hallittu maali aloitti riemukkaat juhlat.

Lopussa JJK joutui edelleen toteamaan maalipaikoille pääsyn liian vaikeaksi, jotta pisteitä kotimatkalle irtoaisi. Vaarallisille paikoille tulleet erikoistilanteet Hercules hoiti hyvin maalivahti Patrosen johdolla.

Ottelun viimeisellä minuutilla JJK sai vielä laukauksen tilastoihin, mutta Patrosen haparoinnit olivat jääneet muun joukkueen tavoin ottelun alkuhetkille. Vahva torjunta ja voitonjuhlat saivat alkaa.

”Oli hyvä peli meiltä. Puolustuspeli toimi ja maalipaikkoja tuli runsaasti.”

”Hieno nousu tappioasemasta tuntuu hyvälle”, päävalmentaja Mikko Isokangas kommentoi.

JBK-ottelun tavoin Hercules oli sunnuntaina vahva. Kenttätasapaino säilyi hyvin ja maalipaikkoja syntyi reilusti. JJK kävi taistelua kelloa vastaan, mutta lopulta Hercun vire oli liikaa. Laitapuolustajat Juuso Pernu ja Jesse Kilpeläinen onnistuivat puolustuspelissä, mutta myös hyvin ajoitetut nousut olivat myrkkyä vierailijoille. Voittomaalin tehnyt Muritala Adeniran oli vaarallinen läpi ottelun. Hercules siirtyi siis lohkon kärkipaikalle ainakin väliaikaisesti.

Ottelut jatkuvat kahden viikon päästä Kuopiossa. Sunnuntaina 18.10 ottelua isännöi KuFu98.