Hercules otti komean voiton Pietarsaaressa vieden kärkiottelun JBK:a vastaan 0-2 (0-1) lukemin. Ottelu säilyi odotetun vähämaalisena ja ratkaisua saatiin odottaa aivan loppuhetkille saakka.

JBK sai ottelun vaarallisimman maalitilanteensa jo neljännellä minuutilla. Hercun kierrätyksessä tulleen harhasyötön jälkeen JBK-hyökkääjä pääsi nokakkain Aleksanteri Patrosen kanssa, mutta Herccu-vahdin loistava vastaantulo ei jättänyt tilaa ohitukseen.

Alun pienen hermoilun jälkeen Hercules otti pelin ohjat käsiinsä. Ajoittain selkeäkin pallonhallinta ja samalla koko pelin kontrollointi ei jättänyt paremmasta joukkueesta epäselvyyttä. Painostus tuotti lopulta myös ottelun voittomaalin 34. minuutilla. Vapaapotkun jälkitilanteesta Simon Thurling toimitti pallon taka-alueelle löytäen Samuli Höltän. Höltän hieno kääntö maalin edustalle tavoitti parhaiten reagoineen Taneli Kohosen, joka ohjasi 0-1 tyhjään maaliin. Ensimmäisen puoliajan loppu oli molemmilta sekavampaa peliä jättäen hyökkäykset lyhyiksi, eikä vaaratilanteita syntynyt.

Toisen 45-minuuttisen alku oli vierailta vahva. Hercules onnistui selkeyttämään hyökkäyspeliään ja sai luotua useita todellisia maalipaikkoja. Tauolla kentälle vaihdettu Muritala Adeniran ja Simon Thurling sahasivat oikealla tehokkaasti järjestäen oivat tilanteet johdon lisäämiseen. Ensin Henry Mäkäräisen painava vasemman jalan jatko suuntautui hieman keskelle ja vahva torjunta piti JBK:n mukana pelissä. Vain hetkeä myöhemmin tarjoilusta pääsi kokeilemaan Taneli Kohonen, mutta kierteinen laukaus painui tolppaa hipoen takanurkan ohi.

JBK oli läpi toisen puoliajan tiukilla, eikä varsinaista kirivaihdetta löytynyt. Erikoistilanteet muodostuivat ainoaksi uhkaksi, mutta yhtä puskua enempää ei kotijoukkue kuitenkaan saanut luotua.

20 minuuttia ennen loppua Taneli Kohoselle avautui ratkaisupaikka, kun koko hyökkäysosasto sahasi yhden kosketuksen syöttöpelillä loistopaikan. Kohosen jatkon maalivahti onnistui kuitenkin peittämään. Kohonen oli sunnuntaina hyvällä pelipäällä ja aiheutti vasemmalla laidalla kiireitä puolustajille. Mukavana lisänä tuli uran ensimmäinen maali Kakkosessa.

”Arvioin, että pallo pelataan taka-alueelle ja jäin haistelemaan tilannetta maalin edustalle”, Kohonen mietiskeli tilannetta.

”JBK oli hyvä ja juoksumetrejä kertyi reilusti. Tänään oli kuitenkin koko joukkueelta hyvä peli ja ansaittiin voitto.”

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin lisäajalla. Loppuhetkille kentälle vaihdettu Onni Heikkinen oli lähellä maalintekoa ensimmäisellä kosketuksellaan, ohjaten pallon lopulta hieman ohi. Toisella kosketuksella Heikkinen ei enää erehtynyt, vaan ohjaus Pekka Wellingin antamaan nappisyöttöön oli laadukas. Riemukkaan voiton varmistaneen maalin päälle vielä upeat keltaisen kortin arvoiset tuuletukset.

Päävalmentaja Mikko Isokangas oli tyytyväinen peliesitykseen: ”Kenttä oli nopea ja vaikeutti pelaamista. Olimme kuitenkin läpi ottelun vaarallisempi joukkue.”

”Toiselle puoliajalle saatiin selkeytettyä hyökkäyspään ratkaisuja ja se helpotti koko peliä.”

Herculesin esitys oli hyvä ja onnistujia löytyi laajasti. Keskikentällä Henry Mäkäräinen ja Valtteri Kovalainen olivat pallollisena vahvoja. Lisäksi Kovalaisen riistot olivat omiaan tylsyttämään kotijoukkueen hyökkäyksiä. Topparipari Samuli Hölttä ja Timi Voutilainen osoittivat myös vahvuutensa. Höltän suoritus erikoistilanteissa molemmissa päissä oli vakuuttava. Voutilaisen hyvän puolustamisen lisäksi avauspeli repi kotijoukkueen prässin hyvällä prosentilla.

Voiton ansiosta Hercules säilyi hyvin mukana kärkitaistelussa. Sarjasijoitus on kaksi, kuten myös piste-ero JIPPO:on. Seuraavaksi Hercules kohtaa 4.10 kotiottelussa JJK:n.