Maukkaan OLS-voiton jälkeen Hercules hakee lisäpisteitä sunnuntaina Rovaniemeltä. Kotijoukkue RFA on ollut kauden aiemmissa kohtaamisissa niskan päällä voiton ja tasapelin myötä.

RFA on parantunut peliesityksiään pitkin syksyä ja samalla hinautunut aivan sarjan kärjen tuntumaan. 12 pelistä kasassa on 20 pistettä, joten sunnuntain otteluun joukkueet lähtevät tasapisteistä. Rovaniemeläisten valmistava viikko on ollut tavallista värikkäämpi. Emäseura RoPS vaihtoi päävalmentajaa ja samalla myös farmijoukkueen vetovastuu muuttui. Aleksi Tanner siirtyi RoPS:n valmennustiimiin ja Olli-Pekka Piisilä RFA:n päävalmentajaksi.

Hercules katkaisi kahden ottelun tappioputken paikallisottelussa OLS:a vastaan. 2-1 voitto nosti Hercun samalla takaisin taisteluun sarjan kärkisijoista.

”Puolustuspelin etäisyydet saatiin pelissä kuntoon. Siitä on hyvä lähteä kehittämään peliä edelleen kohti parempaa”, päävalmentaja Mikko Isokangas pohti.

”Revanssi mielessä Rovaniemelle lähdetään. RFA on ollut vaikea vastustaja.”

Herculesin pelaajatilanne vaikuttaa hyvältä ennen ottelua, eikä varmoja poissaoloja ole. Lisäksi Hercules kiinnitti vielä kolme pelaajaa ennen siirtoajan umpeutumista, kun Iiro Vandell, Iikka Hirvilammi ja Eero Kaisto liittyivät joukkueeseen.

Iiro Vandell on oululaiselle jalkapalloyleisölle tuttu ja Hercules-taustaakin löytyy aiemmilta kausilta. Alkukauden Vandell on pelannut Kolmosta farmijoukkueenakin toimivassa Haukiputaan Pallossa. Eero Kaisto nousee joukkueeseen P17 SM-sarjaa pelaavasta Tervareiden joukkueesta. Joukkueen kapteenina toimiva Kaisto ottaa näin seuraavan askeleen kohti miesten otteluita. Iikka Hirvilammi kävi muutaman harjoituksen testijaksolla Herculesin mukana vakuuttaen valmennuksen. Hirvilammi pelasi alkukauden Lapuan Virkiässä.

RFA – Hercules su 20.9 klo 14, Rovaniemen keskuskenttä.