Hercules piti Kakkosen C-lohkon Oulun herruuden itsellään kaatamalla OLS:n toistamiseen tällä kaudella. Raatissa pelatun ottelun loppulukemat 2-1 (1-0) antoivat Herculesille piristysruiskeen taistelussa sarjan kärkisijoista ja samalla tukaloitti OLS:n asemaa sarjapaikan säilyttämisen suhteen.

Ottelun alku oli melko tarkkaa peliä, eikä vaaratilanteita syntynyt molempien muutamaa rynnistystä lukuun ottamatta. Jakson puolivälissä nähtiin ensimmäiset todelliset maalipaikat. Herculesin Simon Thurling laukoi pallon voimalla maalin ristikkoon komean hyökkäyksen päätteeksi. Puolen tunnin kohdalla ex-Herccu Sami Karjalainen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Hercules maalissa Aleksanteri Patronen torjui tilanteen vahvasti.

Ottelun avausmaali syntyi 35. minuutilla. Erikoistilanteista vastuun kantava valmentaja Janne Oksalan suunnittelemat kuviot olivat liikaa puolustettavaksi, kun Simon Thurlinigin nappikeskitys vapaapotkusta antoi Pekka Wellingille vapaan puskupaikan. Puskun OLS-vahti Juuso Särkelä vielä torjui, mutta paluupallosta Welling ei enää erehtynyt.

Toisella puoliajalla OLS kykeni parantamaan pallollista peliään ja sai haluamansa pallonhallinnan. Hercules pystyi tästä huolimatta kontrolloimaan peliä pääsääntöisesti hyvin ja kykeni samalla luomaan vaarallisemmat tilanteet.

Ottelun voittomaali syntyi edelleen erikoistilanteesta. Miikka Paldan kuljetti pallon voimakkaasti puolustuslinjaan ja lopulta tilanteen pysäyttämiseksi tarvittiin repimisen lisäksi käsivirhe. Ottelun hahmoksi noussut Simon Thurling laukoi 20-metristä upeasti pallon maaliin.

OLS ei tappioon helpolla taipunut. Vahva pelaaminen sai Herculesin painumaan ajoittain melko alas omalle kenttäpuoliskolle, mutta selkeä puolustuspeli piti maalitilanteet minimissä. Vielä kertaalleen Patronen joutui venymään huippu torjuntaan läheltä tulleen puskun pysäyttämiseksi.

Ennen lopun viimeisiä taisteluita pisteistä Pekka Wellingillä oli mahdollisuutensa ratkaista ottelu, mutta maalivahti Särkelä torjui läpiajon rohkealla vastaantulollaan. OLS kavensi loppulukemat 2-1 lisäajalla rangaistuspotkusta. Herccu-vahti Patronen arvioi vastaantulonsa väärin ja ajautui kaatamaan hyökkääjän. Jyri Vääräniemi sijoitti pallon verkkoon. OLS rynnisti loppuun hakien vielä tasoitusta, mutta kulmapotkua vaarallisempaa se ei aikaiseksi saanut.

”Kahden tappion jälkeen oli tärkeää palata voittokantaan”, päävalmentaja Mikko Isokangas kommentoi ottelun jälkeen.

”Lähdimme tähän otteluun puolustusvoittoisemmalla taktiikalla, jotta varmuus kontrolloituun puolustamiseen löytyisi jälleen.”

”Tässä onnistuttiin hyvin ja nyt peliä on taas helpompi lähteä kehittämään”, Isokangas jatkoi.

Herculesin esitys oli tasapainoinen. Hyökkäyspeli ja pallonhallinta ei yltänyt kauden parhaimmalle tasolle, mutta kontrolli säilyi ja vaarallisia maalipaikkoja syntyi vastustajaa enemmän. Puolustuksen johtohahmona vakuutti Samuli Hölttä. Varsinkin lopun painostuksen alla Hölttä sijoittui boxissa hyvin ja paineen purkamiseen löytyi aina oikea ratkaisu. Jesse Kilpeläisen suoritus oikeana puolustajana tauon jälkeen oli myös vahva näyttö.

Keskikentällä Henry Mäkäräisen yksinkertaisen tehokas syöttöpeli oli omiaan turhauttamaan OLS:n prässiä. Thurling oli pelipäällä tehojen lisäksi muillakin osa-alueilla. Se oli ”Simon says”- päivä.

Hercules nousi voittonsa ansiosta takaisin taisteluun lohkon kärkisijoista. Sijoitus tasaisessa sarjassa on neljäs ja matkaa kärkipaikalla olevaan KuFu:un on kolme pistettä. Seuraavan kerran Hercules pyrkii lisäpisteille 20.9 Rovaniemellä RFA:n vieraana.