Oulun Kakkosen derby pelataan Raatin stadionilla

Kauden toinen Oulun paikallisottelu Hercules – OLS pelataan tulevana lauantaina Raatissa Lähirähinäpäivän kunniaksi. Herculesin isännöimään otteluun asetelmat ovat maukkaat, kun molemmilla joukkueilla riittää kamppailuun runsaasti panosta. Kauden ensimmäisessä ottelussa Hercules oli vahvempi 3-1 lukemin. Tällöin Herccu oli kenttätapahtumissa niskan päällä, mutta OLS pystyi uhkaamaan voittoa alivoimallakin aivan loppuhetkille saakka. Ensimmäisen ottelun ratkaisijoina toimivat kaksi maalia iskenyt Pekka Welling, sekä keskikentällä hyökkäyspeliä pyörittänyt Valtteri Kovalainen. Varsinkin Kovalaisen pysäyttämiseksi OLS käytti ajoittain rumiakin otteita ja lopulta ottelussa punaista näki OLS:n Samuel Kurttila.

OLS:n tilanne sarjassa on ottelun alla tukala, kun putoajan paikasta sen erottaa vain maaliero. Toisaalta Kakkosen C-lohko on niin tasainen, että parilla voitolla sarjasijoitus nousee useammalla pykälällä. OLS on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan Herculesin tavoin Kemi City FC:lle, sekä RFA:lle. Näinpä kuntopuntari ei haastavasta tilanteesta huolimatta ole yhtään Herculesia huonompi. Hercules vietti edellisenä viikonloppuna vapaata ja se on näkynyt valmistavissa harjoituksissa positiivisesti. ”Koko viikon on joukkue ollut täynnä virtaa”, päävalmentaja Mikko Isokangas iloitsee. ”Vapaa on selvästi tehnyt kaikille hyvää. Muutenkin joukkue on iskukykyinen ja terveystilanne on hyvä.”

Herculesin kompastellessa kahdessa edellisessä ottelussaan, on sama kohtalo ollut myös lohkon muilla kärkijoukkueilla. Voitolla Herculle aukeaisi makeat asetelmat kauden päätöskierroksille, kun eroa sarjaa johtavaan JIPPO:in jäisi vain kaksi pistettä.

Tervarit-j kohtaa Hongan

Lauantaina Raatissa vietetään oululaisen jalkapallon juhlapäivää, kun paikallispelin lisäksi stadionin nurmella pelataan P17 SM-sarjan ottelu Tervarit-j – Honka. Tervarit selvitti komeasti karsintasarjan ja on osoittanut kuuluvansa SM-sarjaan hienoilla otteillaan. Kuudesta ottelusta on kasassa 7 pistettä. Vastustaja Honka on sarjan piikkipaikalla, joten samalla on mahdollisuus nähdä ikäkauden ehdotonta eliittiä oleva joukkue. Tervarit on kuitenkin päässyt hyvään vireeseen voittaen viimeisestä kolmesta ottelustaan kaksi ja pelaten kerran tasan, joten pisteistä nähdään kova kamppailu.

Lauantaina 12.9 Raatin stadion. Klo 14:00 P17 SM Tervarit-j – Honka. Klo 17:00 Hercules OLS. Liput 5€. P17 otteluun pääsymaksu vapaaehtoinen. Lähirähinäpäivän koko perheen kaupunkisuunnistus alkaa klo 10:00 ja kestää klo 17:00 saakka. Katso 30 tehtävärastia, tulosta tehtävälomake itselle ja lähde koko perheen kanssa seikkailemaan ennen otteluita!